Πως θα χαλαρώσετε τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Το (σχεδόν) τρίμηνο που τους δίνεται απλόχερα είναι ιδανικό για να ξεφύγουν από το περιορισμένο τους πρόγραμμα

Πως θα χαλαρώσετε τα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Τι κι αν είναι ακόμα παιδιά, έχουν κι εκείνα -ακριβώς όπως και εμείς- ανάγκη να χαλαρώσουν και να αφεθούν στη μαγεία του καλοκαιριού. Της ξεγνοιασιάς και της ανεμελιάς, δηλαδή, που τους προσφέρεται στο άκουσμα του «από εδώ και πέρα δε θα έχουμε σχολείο».

Αλήθεια, ποτέ δεν κατάλαβα τους γονείς που με το ζόρι έστελναν τα παιδιά τους στην κατασκήνωση. Όχι, δε μιλάω για εκείνα τα παιδιά που αδημονούσαν να περάσουν την τεράστια καγκελόπορτα της κατασκήνωσης αλλά για αυτά που στα μάτια τους η ίδια πόρτα έμοιαζε με σίδερα φυλακής. Ειδικά στο άκουσμα ότι «πρέπει να πάνε, να μάθουν τι σημαίνει πειθαρχία»..

Το καλοκαίρι έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Να απεγκλωβιστούν λίγο από τα αυστηρά προγράμματα του χειμώνα, του καθημερινού σχολείου, των αλόγιστων υποχρεώσεων και της αναγκαστικής συμμόρφωσης με κανόνες που πάνε κόντρα σε κάθε παιδική τους παρόρμηση. Κι αν αναρωτιέστε πως θα τα βοηθήσετε σε όλο αυτό, η λύση βρίσκεται και στην δική σας χαλάρωση.

Θέμα «ύπνος»

Ναι, τον χειμώνα οφείλετε να είστε πιο αυστηροί με τα προγράμματα της ξεκούρασής τους και είναι λογικό αφού οι σχολικές υποχρεώσεις τους απαιτούν διαύγεια και καθαρό μυαλό. Την καλοκαιρινή περίοδο, όμως, και από τη στιγμή που δεν χρειάζεται να ξυπνούν συγκεκριμένη ώρα, μπορείτε να τα αφήνετε να κοιμούνται ότι ώρα αυτά θελήσουν. Άλλωστε, με το καθημερινό παιχνίδι, αποκλείεται να αντέχουν πολλές παραπάνω από το συνηθισμένο ώρες.

Υπόθεση «πρωινό ξύπνημα»

Θυμάμαι τον δικό μου μπαμπά να επιμένει ότι πρέπει να ξυπνάω νωρίς για να κερδίζω την ημέρα. Είναι λογικό, όμως, τα βράδια που τα παιδιά κοιμούνται ότι ώρα θέλουν το πρωινό ξύπνημα να τους είναι πιο δύσκολο. Άλλωστε, γιατί να μην αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες ύπνου του χειμώνα;

Καθημερινό μπάνιο

Φυσικά και δεν μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά να κάνουν μπάνιο όποτε εκείνα θελήσουν αλλά αυτή η καταπιεστική συνήθεια *κάθε βράδυ στις 8 να είσαι στο μπάνιο* μπορεί να μείνει για λίγο στην άκρη. Ξεκαθαρίστε ότι θα πρέπει κάθε βράδυ να ξαπλώνουν με καθαρά πόδια αλλά δεν έγινε και κάτι αν δεν λούζονται σε καθημερινή βάση.

Διατροφή

Στην χειμερινή καθημερινότητά τους που τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκουν φαγητό μετά το σχολείο, πλυμένα φρούτα για το σχολείο και πρωινό πριν το σχολείο, οι επιλογές σας δεν είναι και πολλές. Πλέον, που περνούν περισσότερο χρόνο σπίτι μπορείτε να ξεφύγετε και εσείς από το καθημερινό μαγείρεμα.

Κι αν φάνε κι ένα παγωτό παραπάνω, καλοκαιράκι είναι..

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved