Διακοπές και πισίνα: 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν έχετε παιδιά

Οι διακοπές των περισσοτέρων έχουν ξεκινήσει και, αφού ορίσατε τον προορισμό σας και φορτώσατε τις βαλίτσες και τα απαραίτητα στο αυτοκίνητο είστε έτοιμοι να απολαύσετε οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Διακοπές και πισίνα: 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε αν έχετε παιδιά

Πόσο ασφαλές όμως είναι το μέρος που έχετε επιλέξει να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Αν έχετε παιδιά από 4 ετών και πάνω και βρίσκεστε σε μέρος που υπάρχει πισίνα, υπάρχουν 6 πράγματα που πρέπει να προσέξετε ώστε να έχετε το «κεφάλι σας ήσυχο» για να περάσουν τα παιδιά σας καλά και εσείς καλύτερα.

a8ebc3787f0906736a0c33c3ed830b3e

Πνιγμός: Αναλυτικές οδηγίες για να προστατεύσετε και να σώσετε το παιδί σας

1. Εξηγήστε στα παιδιά σας, για την επικινδυνότητα του νερού και λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες και απρόοπτες καταστάσεις.

2. Μην αφήνετε ούτε λεπτό τα παιδιά στην πισίνα χωρίς επίβλεψη.

3. Παρατηρήστε αν το δάπεδο είναι αντιολισθητικό. Να του θυμίζετε συνέχεια να φορούν τις σαγιονάρες τους και ότι δεν πρέπει να χοροπηδούν γύρω από την πισίνα.

1de41c8440c52d9fa648b6060102d934

4. Ελέγξτε αν υπάρχει ναυαγοσώστης ή κατάλληλος εξοπλισμός διάσωσης. Ακόμη και αν υπάρχει εσείς θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε αδιαλείπτως το παιδί και να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση ώστε να μπορείτε να επέμβετε αμέσως.

5. Πριν αφήσετε τα παιδιά σας να μπουν στην πισίνα ελέγξτε τη πρώτα. Δείτε αν είναι θολή, αν μπορείτε να δείτε τον πάτο καθαρά και τέλος βουτήξτε με ανοιχτά μάτια και παρατηρήστε αν τσούξουν τα μάτια σας. Αν ναι, τότε μην επιτρέψετε στο παιδί σας να μπει στο νερό.

6fa72ad6211459aedd63736e84fb1391

6. Τελευταία και πιο σημαντική συμβουλή. Μην αφήνετε ΠΟΤΕ τα παιδιά σας και δη εκείνα που δεν γνωρίζουν καλό κολύμπι, χωρίς μπρατσάκια, τουβλάκια ή σωσίβιο στο νερό. Θα πρέπει να τα φορούν ακόμη και αν είναι ρηχή (η πισίνα) ή παίζουν έξω από αυτή.

Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ξέρει να επιπλέει στο νερό. Αν, δεν ξέρει να επιπλέει, δείτε πώς θα του μάθετε εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved