Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την σωστή φροντίδα των μαλλιών των παιδιών μας

Ποια μαμά δεν αναζητά το καλύτερο για τα παιδιά της;

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την σωστή φροντίδα των μαλλιών των παιδιών μας

Το θέμα είναι, όμως, αν έχει λάβει σωστή γνώση επ’ αυτών που θεωρεί ως «καλύτερα» και αν μπορεί στην πράξη να τα εφαρμόσει. Όσον αφορά την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής τους, πάντως, τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, αρκεί να ξέρουμε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε.

  1. Η σωστή ανάγνωση των προϊόντων

Και κατ’ επέκταση η σωστή χρήση τους. Θα πρέπει δηλαδή να είμαστε ενήμεροι για την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται κάθε σαμπουάν και να το χρησιμοποιούμε σύμφωνα με αυτή. Για παράδειγμα, σαμπουάν με υψηλό pH μπορεί να καταστρέψουν την τρίχα των μαλλιών τους αν δεν απευθύνονται σε αυτά.

  1. Η σωστή χρήση τους

Αν, δηλαδή, με βάση την συμβουλή no1 ανακαλύψουμε ότι το σαμπουάν που έχουμε προμηθευτεί δεν είναι το κατάλληλο, η αραίωσή του με λίγο νερό πριν τη χρήση δεν είναι μια σωστή κίνηση.

  1. Σωστό βούρτσισμα

Που σημαίνει τακτικό χτένισμα των μαλλιών, ιδανικά κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Έτσι, θα αποφύγετε τους μεγάλους και δυσεπίλυτους κόμπους που καταστρέφουν τα μαλλιά τους και τους πονάνε, κιόλας.

  1. Προστασία των μαλλιών από τις αντίξοες συνθήκες

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που τα μαλλιά τους ταλαιπωρούνται πολύ, φροντίστε να τα καλύπτετε με ένα καπέλο ή έστω ένα καθαρό πανί.

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να αφαιρείται ή όχι το κερί από τα αυτιά των παιδιών;

Οι 6 χρήσεις του baby oil που δε σας περνάνε από το μυαλό!

Πιπίλα: Πώς θα την επιλέξετε και ποια είναι κατάλληλη για το παιδί σας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved