Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαμάδες που γέννησαν πρόωρα μωράκια!

Κάθε μωρό που γεννιέται πριν την 37η εβδομάδα κύησης θεωρείται πρόωρο. Οι λόγοι που έφεραν μία πρόωρη γέννα είναι χιλιάδες και δεν είναι επί του παρόντος να τους αναφέρουμε. Το θέμα μας είναι αφού γεννήσει μία γυναίκα πρόωρα και όλα πάνε καλά με το μωρό, πώς ολοκληρώνει την ανάπτυξή του το παιδί.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαμάδες που γέννησαν πρόωρα μωράκια!

Με επιμονή και υπομονή , όλα γίνονται... Αχρείαστα να είναι αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα εξής:

Τα πρόωρα μωρά πολλές φορές έχουν αυξημένες ανάγκες διατροφής ώστε να μεγαλώσουν και να εξελιχθούν σωστά σωματικά. Η σωστή διατροφή τα βοηθάει να αποκτήσουν το σωστό βάρος, ύψος και μέγεθος κρανίου όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η ανάπτυξη των παρακάτω οργάνων του σώματός τους όπως:

Οι πνεύμονες: Είναι τα όργανα που αναπτύσσονται πλήρως τις τελευταίες μέρες μιας εγκυμοσύνης. Γι 'αυτό και τα πρόωρα μωρά έχουν ανώριμους πνεύμονες.

Καρδιά: Η καρδιά του μωρού σας επιτελεί σημαντικό έργο σε ολόκληρο το σώμα του, όπως η μετακίνηση του οξυγόνου στον εγκέφαλό της. Βοηθά σχεδόν κάθε άλλο μέρος του σώματός του και αν και πρόωρο, έχει καρδιά που λειτουργεί άψογα, εξαιρουμένων βέβαια των μωρών που γεννιούνται με πρόβλημα στην καρδιά και θα αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα ακόμα και αν γεννιόνταν εγκαίρως.

Μάτια: Αναπτύσσονται πλήρως κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Εγκέφαλος: Το πρώτο έτος ζωής ενός μωρού είναι σημαντικός για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του. Η περίμετρος του κρανίου του μωρού σας είναι ισχυρός προγνωστικός παράγοντας της σωστής ή όχι ανάπτυξης του εγκεφάλου.

Οστά: Τα περισσότερα οστά αναπτύσσονται κατά το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι το πρόωρα γεννημένο μωρό σας μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ποσότητα ασβεστίου, καθώς και άλλες θρεπτικές ουσίες που βοηθούν τα οστά να απορροφήσουν το ασβέστιο.

Πεπτικό σύστημα: Το πεπτικό σύστημα αναπτύσσεται και μεταλλάσσεται ραγδαία. Το μωρό σας χρειάζεται ένα υγιές πεπτικό σύστημα ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Και περίπου το 70% του ανοσοποιητικού συστήματος του βρίσκονται στην πεπτική «οδό» του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved