Φωτογραφίες που δείχνουν ότι και το τάισμα με μπιμπερό είναι διασκεδαστικό

Από τους πρώτους κιόλους μήνες αρκετοί γονείς «πιάνονται στα χέρια», μόνο και μόνο για τη διατροφή του παιδιού.

Φωτογραφίες που δείχνουν ότι και το τάισμα με μπιμπερό είναι διασκεδαστικό

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο αποκλειστικός θηλασμός είναι ο πλέον καταλληλότερος τρόπος σίτισης ενός μωρού ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι και το μπιμπερό μπορεί να προσφέρει εξίσου όλα τα θρεπτικά συστατικά που μπορεί να προσφέρει και το μητρικό γάλα!

Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά. Υπάρχουν μαμάδες που μπορούν να θηλάσουν (και μπράβο τους) για πάνω από 40 μέρες ή για πάνω από 6 μήνες. Υπάρχουν πάλι και μαμάδες, όπως εγώ για παράδειγμα, που καταφέρνουν να θηλάσουν μετά βίας για 40 μέρες καθώς προκύπτουν άλλα προβλήματα που τις εμποδίζει -ακόμη και αν θέλουν- να απολαύσουν τόσο οι ίδιες το θηλασμό όσο και τα παιδιά τους.

Είναι αλήθεια και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο θηλασμός είναι ο καλύτερος τρόπος να ταΐζεις ένα μωρό τουλάχιστον τους πρώτους 6 μήνες. Άλλα όπως αναφέραμε και πιο πάνω, κάποιες φορές ο θηλασμός μπορεί να είναι αρκετά δύσκολος.

Αλλά ένα μωρό πρέπει να φάει και το μπιμπερό είναι επιστημονικά αποδεδειγμένo ακόμη ένας τρόπος να πιει το μωρό το γάλα του και μάλιστα να το κρατήσει χορτάτο.

Το να ταΐζεις το μωρό είναι μια όμορφη εμπειρία

Ναι, το να ταΐζεις ένα μωρό είναι μια όμορφη εμπειρία. Είτε το θηλάζεις, είτε του δίνεις μπιμπερό. Ούτως ή άλλως το κρατάς στην αγκαλιά σου, το χαϊδεύεις, σε μυρίζει και το μυρίζεις, του μιλάς, το νανουρίζεις, του δίνεις φιλιά, του τραγουδάς. Όπως και να έχει. Είτε κρατάς ένα μπουκάλι στα χέρια, είτε του έχεις δώσει το στήθος σου.

Αυτό θέλησε να δείξει η φωτογράφος Nikke Whitmman και μαμά τριών παιδιών, στις παρακάτω φωτογραφίες που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Ότι το μπιμπερό, μπορεί να είναι εξίσου διασκεδαστικό με τον θηλασμό.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery

Διαβάστε περισσότερα:
Με ρωτήσατε ποιο γάλα έδινα στην κόρη μου και η απάντησή μου είναι αυτή...

Από το στήθος στο μπιμπερό: 7 μυστικά για να γίνει εύκολη η μετάβαση (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved