Η καθημερινή ρουτίνα με το μωρό σας

Ένα νεογέννητο μωράκι θα απασχολεί σίγουρα τον περισσότερο χρόνο σας. Είναι λοιπόν καλό να φτιάχνετε ένα πλάνο για τις καθημερινές σας ασχολίες αφού ένας τέτοιος προγραμματισμός θα σας λύσει τα χέρια.

Η καθημερινή ρουτίνα με το μωρό σας

Όταν πρέπει να προσέχετε το μωρό σας σίγουρα η υπολοιπη οικογένεια σας δεν λαμβάνει την ίδια προσοχή απ' ότι πριν γεννήσετε. Η νέα ευθύνη που αναλαμβάνετε είναι μεγάλη γι΄αυτό και ακόμη και το πρόγραμμά σας θα πρέπει στο μεγαλύτερο μέρος του να αναφέρεται στη φροντίδα του.

Εάν μπορείτε οικονομικά, προσλάβετε κάποιον για να σας βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού, όπως το καθάρισμα, το σίδερο και τα ψώνια.

Προσπαθήστε να κρατάτε το μωρό σας λίγο ξύπνιο τις απογευματινές ώρες και έτσι ίσως κοιμηθεί λίγο παραπάνω τη νύχτα. Θα κοιμηθείτε και θα ξεκουραστείτε και εσείς περισσότερο.

Να έχετε προγραμματίσει και τα υπόλοιπα πράγματα που κάνετε με το μωρό σας, εκτός δηλαδή από το φαγητό και τον ύπνο και το μπάνιο του.

Βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί πολύ, από το να πιείτε ένα καφέ με ένα φίλο, ή να δείτε κάτι στην τηλεόραση ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Να παραμένετε στο ίδιο πρόγραμμα και τα σαββατοκύριακα, αλλά να ζητάτε από το σύντροφό σας να αναλαμβάνει και αυτός κάποια διαστήματα το μωρό για να είστε πιο χαλαροί.

Στους έξι μήνες τα μωρά ουσιαστικά έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ύπνου, φαγητού ακόμη και παιχνιδιού. Μπορείτε να τα διαμορφώνετε έτσι ώστε να βολεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και εσάς.

Να θυμάστε ότι οσο και να το προσπαθείτε δεν πρόκειται οι δουλειές να τελειώσουν γι΄αυτό μην κουράζεστε υπερβολικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved