Δείτε πώς μπορεί να σας χρησιμεύσει το ελαιόλαδο στην καθημερινότητα του μωρού

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στη διατροφή μας είναι παγκοσμίως γνωστά. Όπως και η χρήση του ως καλλυντικό, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάνει καλό στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας.

Δείτε πώς μπορεί να σας χρησιμεύσει το ελαιόλαδο στην καθημερινότητα του μωρού

Ωστόσο, το λάδι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο και στην καθημερινότητα σας με το μωρό.



Μασάζ στο μωρό

Αν το μωρό έχει ευαίσθητο δέρμα ή ξηρότητα, μπορείτε να του κάνετε μασάζ με αγνό ελαιόλαδο. Κι αυτό διότι, περιέχει πολύτιμα συστατικά και βιταμίνες, που θα το βοηθήσουν. Βέβαια, θα πρέπει να προσέχετε να μην πάει στα μάτια του, διότι θα το τσούξει.



Για την ξηροδερμία στο κεφάλι

Ο ερεθισμός του δέρματος του κεφαλιού είναι πολύ συνηθισμένος, στα μωρά. Μπορείτε, λοιπόν, να τον καταπολεμήσετε τρίβοντας απαλά με ελαιόλαδο το κεφαλάκι του. Αφήστε το λίγα λεπτά και το λούζετε.



Για την αλλαγή πάνας

Σε πολλά μωρά ερεθίζεται η επιδερμίδα τους λόγω της πάνας και είναι πιο επιρρεπή στα συγκάματα. Και μπορεί να βάζετε μπόλικη κρέμα ειδική για συγκάματα, η κοκκινίλα, όμως, δεν υποχωρεί. Δοκιμασμένα, λοιπόν, σας λέμε, να βάλετε λίγο λαδάκι και θα δείτε τα αποτελέσματα.



Για το κρυολόγημα

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, για την αντιμετώπιση κρυολογήματος ενός μωρού, οι φυσικοί τρόποι είναι οι καλύτεροι. Έτσι, αν το μωράκι σας είναι κρυωμένο, κάντε το εξής: Ανακατεύετε 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο με 3 σταγόνες ευκάλυπτο και κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ στο στέρνο και στην πλάτη του μωρού. Θα ανακουφιστεί και θα μπορέσει να κοιμηθεί καλύτερα.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved