Πώς να επιλέγετε την κατάλληλη νταντά για το μωρό σας

Είναι ίσως από τις πιο σοβαρές επιλογές σας πριν πιάσετε δουλειά μετά την εγκυμοσύνη.

Πώς να επιλέγετε την κατάλληλη νταντά για το μωρό σας

Πώς να ψάξετε

Αναλώστε όποια πηγή μπορεί να έχετε για να κάνετε γνωστό ότι χρειάζεστε νταντά. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να συμβουλευτείτε την οικογένεια και τους φίλους σας, που σίγουρα εμπιστεύεστε περισσότερο. Εάν ήδη κάποιος δικός σας άνθρωπος έχει μια νταντά που τη γνωρίζει καιρό θα ήταν καλό να ρωτήσετε και την ίδια εάν έχει κάποια γνωστή που ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους δουλειά. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει κάποιος που θα μπορεί να σας ενημερώσει ανά πάσα στιγμή για τον άνθρωπο που θα προσλάβετε. Να έχετε από πριν διαμορφώσει τις απαιτήσεις που έχετε από μια νταντά, για παράδειγμα την ηλικία για να μπορείτε να περιορίσετε τους χώρους στους οποίους θα ψάξετε.

Η συνέντευξη

Εάν θέλετε να κάνετε ξεκαθάρισμα πριν δείτε όσους απαντήσουν στην αγγελία σας μπορείτε να έχετε ένα μήνυμα σε τηλεφωνητή έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενες να αφήνουν τα στοιχεία τους για να κάνετε μια έρευνα για ποιους πρόκειται. Εάν οι συνεντεύξεις γίνονται αυτοπροσώπως τότε μάλλον θα πρέπει να κρατάτε σημειώσεις για την ακρίβεια στη ώρα, εάν η ενδιαφερόμενη έκανε μεγάλη προετοιμασία σε ντύσιμο και εμφάνιση για το ραντεβού. Ελέγχετε αν σας κοιτάει στα μάτια όταν σας μιλάει, εάν θα πλύνει τα χέρια της πριν πιάσει το μωρό σας και πόσο άνετη ήταν στο χειρισμό του όταν το πήρε αγκαλιά.

Πριν τη συνάντηση πρέπει να έχετε σκεφτεί όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να έχετε και τις απορίες και να μην έχετε αφήσει τίποτε για να σιγουρευτείτε ότι πρόκειται για το κατάλληλο πρόσωπο. Κυρίως πρέπει να μάθετε για την εμπειρία της, την άνεσή της με τα παιδιά, εάν γνωρίζει πρώτες βοήθειες. Μια πολύ καλή ερώτηση είναι εάν στο παρελθόν υπήρξε κανένα επείγον περιστατικό με μωρό που είχε υπό την φύλαξή της.

Η πρόσληψη

Ποτέ να μην προσλάβετε κάποιο άτομο που έρχεται χωρίς συστάσεις ή τουλάχιστον να είναι δοκιμασμένο από πολύ έμπιστο σας άνθρωπο. Στις συστάσεις καλό είναι να κοιτάτε διαστήματα που έμεινε σε κάποιο σπίτι και τις ηλικίες των παιδιών που πρόσεχε για να δείτε εάν έχει εμπειρία με παιδιά της αντίστοιχης ηλικίας με το δικό σας. Ζητάτε πάντα δοκιμαστικά να περάσει λίγο χρόνο με το μωρό σας και εσείς να φεύγετε για λίγο από το σπίτι, χωρίς όμως να απομακρύνεστε πολύ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved