Τι είναι οι δρωτσίλες στα μωρά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Μαζί με τις μεγάλες ζέστες του καλοκαιριού, έρχονται και οι δρωτσιλες! Αυτά τα κόκκινα σπυράκια, που βγάζουν τα μωρά και σε κάποιους που δεν γνωρίζουν ακριβώς περί τίνος πρόκειται, δημιουργείται πανικός για το αν το παιδάκι τους έχει υποστεί κάποιου είδους, αλλεργικό σοκ. 

Τι είναι οι δρωτσίλες στα μωρά και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Ας μάθουμε, λοιπόν, τι είναι οι περίφημες δρωτσίλες και τι πρέπει να κάνετε ώστε να τις αντιμετωπίσετε και να ανακουφίσετε το μωράκι σας.

Οι δρωτσίλες εμφανίζονται συνήθως στις πτυχές του δέρματος και σε σημεία, όπως το στήθος του, το στομάχι, ο λαιμός, η βουβωνική χώρα και οι γλουτοί. Αν φοράει καπέλο, τότε είναι πιθανό ο ερεθισμός να επεκταθεί στο κεφάλι και στο μέτωπό του. Κι αυτό διότι οι δρωτσίλες προκαλούνται από τον ιδρώτα.

Όταν το μωρό ιδρώνει φράζουν οι πόροι, με αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνιση τους, αυτά τα μικρά κόκκινα σπυράκια. Που, όμως, δεν είναι κάτι σοβαρό, παρά μόνο ένδειξη ότι ζεσταίνεται πολύ. Κι εκεί αναλαμβάνετε «δράση», με απλούς τρόπους αντιμετώπισης. Για να το ανακουφίσετε από τη φαγούρα που προκαλούν.

Τι πρέπει να κάνετε

Ξεκινήστε δροσίζοντας το μωρό σας. Βγάλτε του τα ρούχα και μετακινήστε το σε ένα δροσερό δωμάτιο ή σε σκιερό μέρος.

Μπορείτε, επίσης, με μία βαμβακερή πετσέτα να σκουπίσετε τον ιδρώτα του. Εναλλακτικά, μπορείτε να το τοποθετήσετε πάνω στην πετσέτα, ώστε να απορροφηθεί ο ιδρώτας. Στις περιοχές που είναι και πιο έντονες οι δρωτσίλες, μπορείτε να κάνετε κομπρέσες χαμομηλιού ή με σκέτο νερό.

Ένα μπάνιο με χλιαρό νερό είναι επίσης μία καλή και ανακουφιστική για το μωρό, λύση.

drotsila

Όσο είναι σε έξαρση, μη βάζετε πάνω στο εξάνθημα αλοιφές ή κρέμες, καθώς η υγρασία μπορεί να το επιδεινώσει.

Τέλος τα πολύ ζεστά βράδια, που ιδρώνει το μωρό μπορείτε να βάλετε κλιματιστικό ή ανεμιστήρα στο παιδικό δωμάτιο, ώστε να είναι πιο δροσερά. Προσοχή: Αν χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα να μην πέφτει πάνω στο μωρό.

Προληπτικά μέτρα για να εμποδίσετε την εμφάνιση τους

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το «μυστικό» κρύβεται και στα ρούχα. Προτιμήστε να του φοράτε βαμβακερά και όχι συνθετικά που εμποδίζουν το δερματάκι του να αναπνέει.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις με το μωρό, όταν έξω κάνει πολύ ζέστη. Αν, όμως, πρέπει να βρεθείτε εκτός σπιτιού, προτιμήστε σκιερά μέρη.

Να του δίνετε τακτικά γάλα ή νερό (αν είναι σε ηλικία που έχει ξεκινήσει να πίνει), ώστε να είστε σίγουρες ότι είναι καλά ενυδατωμένο.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ταλκ, ενώ μία καλή ιδέα είναι να βάλετε καλαμποκάλευρο στις πτυχές του δέρματος του μωρού σας

Τέλος, αν δείτε ότι τα σπυράκια δεν υποχωρούν και επιμένουν, ενημερώστε τον παιδίατρο, ώστε να βεβαιωθείτε ότι πράγματι πρόκειται για δρωτσίλες και όχι κάτι άλλο. Μην το αμελήσετε και μην επαναπαυτείτε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved