Πώς να γνωρίσετε στο μωρό σας την μπέιμπι σίτερ του

Μήπως πρόκειται να φροντίζει το μωρό σας τις ώρες που θα λείπετε, μια μπέιμπι σίτερ;

Πώς να γνωρίσετε στο μωρό σας την μπέιμπι σίτερ του

Επειδή πρόκειται για μια αλλαγή στην καθημερινότητά του, θα πρέπει να φροντίσετε να γίνει η γνωριμία όσο ακόμα είστε και εσείς στο σπίτι. Η ιδανική λύση θα ήταν η γνωριμία να γίνει για κάποιες συνεχόμενες μέρες πριν τους αφήσετε μόνους για πρώτη φορά. Αν κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, υπολογίστε ότι θα χρειαστούν μία με δύο ώρες παραπάνω προτού φύγετε από το σπίτι, έτσι ώστε να είστε εκεί όταν θα γίνει η πρώτη γνωριμία.

Στη διάρκεια της γνωριμίας αυτής η προσέγγιση του μωρού με το καινούργιο πρόσωπο θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ήπια, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

-Κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά σας αρχίστε να κουβεντιάζετε με την μπέιμπι σίτερ. Παρατηρήστε αν το μωρό νιώθει άνετα προτού γίνει η πρώτη οπτική επαφή μεταξύ τους. Περιμένετε μέχρις ότου την περιεργαστεί με τα μάτια, ή δείχνει ικανοποιημένο παίζοντας μόνο του.
-Ζητήστε από την μπέιμπι σίτερ να του απευθύνει το λόγο, ενώ εσείς το κρατάτε ακόμα στην αγκαλιά σας. Δεν θα πρέπει ακόμη να προσπαθήσει να το πλησιάσει ή να το αγγίξει.
-Αν καταλάβατε ότι αισθάνεται άνετα καθώς του μιλάει, αφήστε κάτω απέναντί της, μαζί με το αγαπημένο του παιχνίδι. Ζητήστε της να το πλησιάσει ήρεμα και να παίξει με το παιχνίδι του. Καθώς το μωρό θα ζωηρεύει, μπορείτε σιγά σιγά να αποτραβηχτείτε.
-Παρατηρήστε τι θα συμβεί μόλις εγκαταλείψετε το δωμάτιο. Αν το μωρό δεν αντιληφθεί την απουσία σας, αυτό σημαίνει ότι η γνωριμία έχει πάει καλά.

Η ήρεμη αυτή γνωριμία μπορεί να εφαρμοστεί και για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο δεν έχει δει το μωρό σας στο πρόσφατο παρελθόν , συμπεριλαμβανομένων και των συγγενών και φίλων. Οι ενήλικοι συχνά κατακλύζουν τα μωρά πλησιάζοντάς τα σε πολύ κοντινή απόσταση και κάνοντας αστείους θορύβους ή ακόμα χειρότερα, προσπαθώντας να τα αποσπάσουν από τη μητέρα τους. Θα πρέπει να παρέμβετε αν συμβεί κάτι τέτοιο. Εξηγήστε τους ότι το παιδί σας χρειάζεται χρόνο για να εξοικειωθεί με άγνωστα πρόσωπα και ότι μάλλον θα αντιδράσει πιο θετικά αν το πλησιάσουν αργά- αργά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved