Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που μπορεί να κλαίει ένα μωρό 6 μηνών έως 1 έτους

Το μωρό θα εξακολουθεί να κλαίει αν πεινάει, πονάει, ζεσταίνεται ή κρυώνει και οι τρόποι αντιμετώπισης του κλάματος παραμένουν οι ίδιοι όπως και για τα νεογέννητα.

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που μπορεί να κλαίει ένα μωρό 6 μηνών έως 1 έτους

Καθώς μεγαλώνει όμως, θα το ενοχλούν και καινούργια πράγματα.

Πλήξη
Το μωρό σας περνάει περισσότερη ώρα ξύπνιο στο δεύτερο εξάμηνο της ζωής του και μπορεί να κλαίει απλώς επειδή βαριέται αν μένει μόνο του σε μια κούνια χωρίς να έχει κάτι για να περιεργάζεται ή να παίζει. Για τον ίδιο λόγο, θα θέλει πολύ να μένει μαζί σας και να βλέπει τι κάνετε, επειδή σε αυτή τη φάση της ζωή του αποτελείτε γι΄ αυτό μια διαρκή πηγή διασκέδασης και στοργής. Οταν λοιπόν το αφήνετε μόνο του, ιδιαίτερα αν σας ακούει εκεί που είστε, σίγουρα θα κλαίει.
Να έχετε λοιπόν πάντα κρεμασμένα πάνω από την κούνια του περιστρεφόμενα ή παρόμοια παιχνίδια για να μπορεί να τα αγγίζει και να παρατηρεί πώς κουνιούνται. Τα φύλλα των δέντρων, οι κουρτίνες που ανεμίζουν ή το φωτιστικά που κουνιούνται με το αεράκι διασκεδάζουν το μωρό.

Αγχος
Το μωρό σας είναι πολύ πιθανό να αντιδρά όλο και πιο πολύ με επιφυλακτικότητα και φόβο, ιδιαίτερα απέναντι στους αγνώστους και όταν φεύγετε. Στο δεύτερο μισό αυτού του έτους, θα είναι πολύ προσκολλημένο επάνω σας και παράλληλα θα προσκολληθεί σε διάφορα πράγματα που το παρηγορούν όπως στον αντίχειρά του, σε μια κουβερτούλα, ή στην πιπίλα του.
Η πηγή της ανακούφισης ποικίλλει από παιδί σε παιδί, αλλά η ανάγκη για παρηγοριά είναι κοινή σε όλα τα παιδιά. Η ένταση και η διάρκεια αυτών των προσκολλήσεων μπορεί να φτάνει τα 2-3 χρόνια.

-Συνειδητοποιήστε ότι πρόκειται απλώς για μια φάση στην ανάπτυξη του παιδιού σας που πρέπει να περάσει.
-Μην το υποχρεώνετε να πάει ποτέ σε έναν άγνωστο αν πραγματικά δεν το ανέχεται.
-Αφήστε το μωρό σας να έχει ένα αντικείμενο που το παρηγορεί, έστω και μια πιπίλα.
-Να του δίνετε άφθονες αγκαλιές και χάδια.

Απογοήτευση
Οι αυξανόμενες φυσικές ικανότητες του μωρού είναι πολύ πιθανό να οδηγούν σε δάκρυα απογοήτευσης. Μόλις μάθει να μπουσουλάει, θα μπορεί πια να απομακρύνεται από εσάς πιο γρήγορα και θα θέλει να εξερευνά το περιβάλλον.

-Κάντε το σπίτι σας όσο το δυνατό πιο ασφαλές για το μωρό, απομακρύνοντας από τα χαμηλά έπιπλα και τα ράφια κάθε επικίνδυνο αντικείμενο παίρνοντας κάθε δυνατό μέτρο ασφάλειας.
-Απομακρύνετε το μωρό από την πηγή της απογοήτευσής του. Η μνήμη του μωρού είναι πολύ βραχύχρονη αυτή την εποχή και σύντομα θα ξεχάσει το αντικείμενο της περιέργειάς του.
-Αποσπάστε την προσοχή του μωρού με άλλα παιχνίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved