7 πράγματα που χρειάζεται πραγματικά μια μαμά από εσάς μόλις γυρίσει σπίτι με το νεογέννητο

Όταν μια μαμά επιστρέφει στο σπίτι με το νεογέννητο κακά τα ψέματα, θέλει ξεκούραση, ηρεμία μα και βοήθεια. Μπορεί εσείς να θέλετε να την επισκεφθείτε για να δείτε το νεογέννητο μικρούλι, εκείνη όμως έχει την ανάγκη να κοιμηθεί και να φροντίσει με ηρεμία το νέο μέλος της οικογένειάς της.

7 πράγματα που χρειάζεται πραγματικά μια μαμά από εσάς μόλις γυρίσει σπίτι με το νεογέννητο

Φανταστείτε να χτυπάτε την πόρτα του σπιτιού της τη στιγμή που έχει βάλει το μωρό μόλις για ύπνο, ή τη στιγμή που μπαίνει στην ντουζιέρα; Πριν επισκεφθείτε λοιπόν μία λεχώνα που μόλις γύρισε στο σπίτι με το νεογέννητο μωράκι της θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα.

me to moro sto spiti 2

1. Τηλεφωνήστε και ρωτήστε αν μπορείτε να περάσετε
Ποτέ μα ποτέ μην εμφανίζεστε ξαφνικά και χωρίς να έχετε ενημερώσει. Μη χτυπάτε πόρτες και κουδούνια, μπορεί να ξυπνήσετε το μωρό, μπορεί να ξυπνήσετε την ίδια τη μαμά ή να διακόψετε το θηλασμό. Πρώτα σηκώστε το τηλέφωνό σας, πάρτε τη τηλέφωνο και ρωτήστε τη αν έχει χρόνο να περάσετε ή πότε μπορείτε να την επισκεφθείτε.

2. Φέρτε της φαγητό
Αντί να πάτε με άδεια χέρια ρωτήστε τη αν θέλει να της πάτε κάτι για φαγητό. Οι νέες μαμάδες δεν έχουν χρόνο για μαγείρεμα, οπότε μην περιμένετε να σας κρατήσει για φαγητό ή να σας κεράσει κανένα μεζεδάκι, όπως έκανε πριν το μωρό. Ένα δώρο που μπορεί μια νέα μαμά να εκτιμήσει περισσότερο από ο,τιδήποτε είναι ζεστό φαγάκι που θα της δώσει έξτρα χρόνο με το μωράκι της.

3. Ζητήστε της να τη βοηθήσετε με τις δουλειές στο σπίτι
Σίγουρα, εσείς θέλετε να πάτε στο σπίτι και να πάρετε αγκαλιά το μωράκι αλλά μια μαμά αν δεν έχει τη μαμά της ή την πεθερά της στο σπίτι μια έξτρα βοήθεια τη χρειάζεται. Προσφερθείτε να της πλύνετε τα πιάτα ή να τη βοηθήσετε με το σφουγγάρισμα.

4. Δώστε της χώρο
Η αλήθεια είναι, ότι όσο και αν της αρέσει να βλέπει αγαπημένα άτομα τριγύρω της, δεν μπορεί να έχει κόσμο στο σπίτι τον πρώτο καιρό. Θέλει την ησυχιά της, να μπορεί να μείνει άλουστη, άβαφη και να τριγυρνά με το στηθόδεσμο θηλασμού, χωρίς να έχει το άγχος αν θα τη δει κανείς. Θέλει να νιώθει άνετη και ήρεμη.

me to moro sto spiti 4

5. Μη ζητάτε από τον άνδρα της να βγει το σαββατοκύριακο
Όχι, δεν θέλει να τον κρατήσει μέσα απλά τον έχει ανάγκη. Θέλει και η ίδια να τον χαρεί τις μόνες μέρες που μπορεί και αυτές ειναι το σαββατοκύριακο. Αφήστε τον να νιώσει μπαμπάς και να περάσει χρόνο με την κόρη ή το γιο του από το να του ζητάτε να πάτε για καφέ μαζί.

6. Προσφερθείτε να κρατήσετε τα μεγαλύτερα παιδιά της (αν έχει)
Αν μια μαμά έχει μεγαλύτερα παιδιά εκτός από το νεογέννητο, τότε ίσως η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσατε να της προσφέρετε είναι να κρατήσετε τα παιδιά της για λίγο.

7. Να κάτσετε ήσυχα και να προσέχετε το μωρό της ενώ εκείνη θα κάνει ένα μπάνιο
Αν πάτε από το σπίτι βοηθήστε τη να κάνει πράγματα που δεν μπορεί όταν είναι μόνη στο σπίτι. Προσέξτε το μωρό ενώ κοιμάται καθώς εκείνη θα κάνει ένα γρήγορο μπάνιο. Τα μαλλιά της έχει να τα λούσει μέρες και θα νιώσει ωραία αν βάλει φρέσκα καθαρά μοσχομυριστά ρούχα που δεν θα έχουν γουλιές από γάλα επάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved