Τι κάνουμε λάθος με τον ύπνο του μωρού μας;

Ο ύπνος είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της ανάπτυξης του μικρού μας.

Τι κάνουμε λάθος με τον ύπνο του μωρού μας;

Ο σωστός και επαρκής ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του και στη συμπεριφορά του. Κάποιες φορές ωστόσο, τα μικρά μας τερατάκια αντιστέκονται με νύχια και με δόντια!

Τι κάνουμε λάθος και δεν κοιμάται το μωρό μας;

1. Πολλές φορές γεμίζουμε τόσο πολύ τη μέρα με δραστηριότητες εκτός σπιτιού, που το μωρό δυσκολευεται να κοιμηθεί γιατί δεν νιώθει οικεία στο περιβάλλον του δωματίου του! Αντί λοιπόν να προσπαθουμε να κάνουμε και γιόγκα με το μωρό και baby swimming και τις βόλτες μας χωρίς μέτρο, είναι καλό να καλλιεργήσουμε και μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι με όμορφο και παιχνιδιάρικο περιβάλλον, γοητευτικό για το παιδάκι μας, ώστε να νιώσει τόσο άνετα που θα μπορεί και να κοιμαται εύκολα όταν νυστάζει.

2. Στην προσπάθειά μας να βρούμε την καλύτερη λύση για να κοιμηθεί το μικρό μας, καταλήγουμε να εφαρμόζουμε πολλές και διαφορετικές μεθόδους. Αυτό τελικά μπερδεύει και προκαλεί σύγχυση στο μωρό μας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

3. Δεν δημιουργούμε ένα ζεστό και ήρεμο περιβάλλον. Προτιμήστε βαμβακερές πιτζάμες, ελέγξτε τη θερμοκρασία του δωματίου, τα σκεπάσματα και τον φωτισμό. ΔΗμιουργήστε συνθήκες ύπνου με ηρεμία και χαμηλό φωτισμό, σιγουρευτείτε ότι το μωρό δεν κρυώνει και δε ζεσταίνεται και δοκιμάστε να του βάζετε μία απαλή μουσικούλα. Υπάρχουν εκπληκτικά cd με γλυκές μελωδίες. Εχουν επίσης κυκλοφορήσει, εκτός από τις κλασικές μελωδίες νανουρίσματος, πολλα άλμπουμ σύγχρονων ξένων συγκροτημάτων σε εκδοχές με τα γνωστότερα τραγούδια τους παιγμένα στο πιάνο σε μωρουδίστιες ..οκτάβες. Αναζητήστε τα και θα τρελαθείτε!

Διαβάστε ακόμη:

5 tips για να κοιμάται εύκολα το μωρό σας

Μωρό και ύπνος: Μικρά κολπάκια και συμβουλές για όνειρα γλυκά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved