Το μωρό σας κυκλοφορεί στο πάτωμα... Το νου σας!

Το μωρό σας έχει κλεισει το πρώτο εξάμηνο και σιγά σιγά αποκτά σταδιακά μεγαλύτερο έλεγχο του σώματός του. Μετά τους 8 μήνες κάθεται κανονικά και μετά αρχίζει να ...σαρώνει τα πατώματα!

Το μωρό σας κυκλοφορεί στο πάτωμα... Το νου σας!

Μπορεί να γυρίζει, να σκύβει μπροστά και να αλλάζει θέσεις από πλευρά σε πλευρά. Μπορεί να μπουσουλάει και να κυλιέται με τις ώρες ανακαλύπτοντας τον κόσμο!

Εσεις εκτός του ότι πρέπει να το ενθαρρύνετε να τεντώνει τους μυς του, τοποθετώντας αγαπημένα παιχνίδια πιο μακριά από την εμβέλειά του, ώστε να μπορεί να εξασκηθεί στο να γυρίζει και να σκύβει, θα πρέπει να έχετε το νου σας συνέχεια και να έχετε τον χώρο ασφαλή.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να μη... βαριέστε. Μην αφήσετε το μωρό να κυκλοφορεί, να στριφογυρίζει, να κατρακυλά στο πατωμα, αν πρώτα δεν εχετε ελέγξει τον χωρο. Η καλύτερη συμβουλή είναι πρώτα εσείς να πέσετε στα γόνατα για να δείτε τον κόσμο από τη δική του οπτική και να προστατεύσετε το μικρό σας. Από κάτω, ψάξτε το σπίτι σας για τυχόν κινδύνους.

Κρύψτε αιχμηρά αντικείμενα, δείτε αν έχει πέσει κάτω κατι μικρό οπως πχ ένα κουμπάκι, βεβαιωθείτε ότι οι πρίζες είναι καλυμμένες, τα απορρυπαντικά σε σημείο μη προσβάσιμο, τα πατώματά σας καθαρά, σφουγγαρισμένα και σκουπισμένα. Δείτε αν οι κάτω γωνίες των επίπλων μπορει να τραυματίσουν το μωρό σας και καλύψτε τις.

Κρύψτε τα καλώδια πίσω από τα έπιπλα και έχετε πάντα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές σε μέρος που δεν μπορεί να φτάσει και όχι στην πρίζα.

Ασφαλίστε όλα τα ντουλάπια, συρτάρια, ψυγείο, λάμπες, βάζα, βιβλία, επίπεδη τηλεόραση, video και όποιο άλλο αντικείμενο μπορεί να φτάσει και να τραυματιστεί.

Και τέλος μη φοράτε παπούτσια όταν το μωρό κυκλοφορεί ακόμη στο πάτωμα και μην ξεχνάτε... να είστε σε εγρήγορση! Μην αφαιρείστε με το κινητό ή το τάμπλετ. Το μωρό σας είναι ακόμη πολύ πολύ μικρό και αν χρειαστεί βοήθεια, θα πρέπει να είστε σε απόλυτη ετοιμότητα!

Δείτε ακόμη:

Είναι η κουζίνα σας ασφαλής για τα παιδιά σας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved