Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για το παιδικό δωμάτιο

Ήρθε η στιγμή για το αγοράκι ή το κοριτσάκι σας να μεταφερθεί από το δωμάτιό σας και να αποκτήσει το δικό του χώρο. Συνήθως λοιπόν η προετοιμασία για το τέλειο παιδικό δωμάτιο παίρνει αρκετό χρόνο. Οι γονείς θέλουν το δωμάτιο του παιδιού τους να είναι ονειρεμένο για να το λατρέψει το μωρό τους.

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο χρώμα για το παιδικό δωμάτιο

Το να διαλέξετε όμως το κατάλληλο χρώμα δεν είναι μόνο αυτό που θεωρείτε γλυκό και όμορφο, αφού κάθε χρώμα έχει τη δική του γλώσσα και δίνει άλλη αίσθηση. Υπάρχουν κάποιοι τρόποι για να επιλέξετε το σωστό για κάθε παιδί.

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε το χρώμα να είναι ουδέτερο ή ανάλογο με το φύλο του παιδιού σας. Υπάρχουν πολλά χρώματα που κάνουν και για αγόρια και για κορίτσια. Όπως το κίτρινο και το πράσινο, ή το πορτοκαλί και το λευκό. Δεύτερον, αποφασίστε το στιλ που θα έχει το δωμάτιο για να το φτιάξετε ανάλογα με αυτό που θα σας αρέσει, σε εσάς και στο μωρό σας.

Υπάρχει πάντα και η αίσθηση που θέλετε να δίνει το δωμάτιο του μωρού σας, αφού κάθε χρώμα. στέλνει και ένα διαφορετικό μήνυμα. Το Λευκό για παράδειγμα, αναφέρεται στην καθαρότητα και στην φωτεινή ατμόσφαιρα. Το πράσινο προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο τόνο του χρώματος που να δείχνει πιο φυσικό και χαλαρό και όχι δυνατό και έντονο. Είναι καλύτερο να επιλέγετε pal χρώματα και να υπάρχει ισορροπία εάν πρόκειται για δύο χρώματα.

Αφού λοιπόν έχετε επιλέξει το κατάλληλο χρώμα, δείτε αρκετά σχέδια πριν να επιλέξετε τα έπιπλα σας για να ταιριάζει με αυτό.

Οδηγός χρωμάτων

Ζεστά χρώματα

Κόκκινο - ένα δυνατό χρώμα που προσδίδει ενέργεια. Δεν είναι και το καλύτερο όμως για παιδικό δωμάτιο.

Κίτρινο - είναι από τα πιο συνηθισμένα στα παιδικά δωμάτια, αλλά δεν φέρνει χαλάρωση. Ένα ανοικτό κίτρινο μπορεί να προκαλέσει άγχος και να διεγείρει υπερβολικά τα μωρά

Πορτοκαλί - όχι τόσο άσχημο όσο το κόκκινο, αλλά και πάλι μόνο ζεστό χρώμα, είναι καλύτερο για τα μεγαλύτερα παιδιά

Δροσερά χρώματα

Πράσινο - είναι το χρώμα της φύσης και σίγουρα χαλαρώνει και ηρεμεί. Κάνει και για αγόρια και για κορίτσια.

Βιολετί - είναι ένα από τα χρώματα που ηρεμούν περισσότερο. Συχνά, από τα πιο αγαπημένα για κορίτσια. Για τα μωράκια είναι ωραία η λιλά απόχρωση με ένα πράσινο ή ροζ για συνδυασμό.

Γαλάζιο - είναι η τέλεια επιλογή για υπνοδωμάτια, χαλαρώνει και δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα που θα βοηθάει τα μωράκια να κοιμούνται καλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved