5 τρόποι για να κάνουμε το μωρό μας ευτυχισμένο

Δεν υπάρχει γονιός που να μην θέλει το μωρό του να είναι υγιές και ευτυχισμένο.

5 τρόποι για να κάνουμε το μωρό μας ευτυχισμένο

Και όπως αποδεικνύουν μελέτες αλλά και η εμπειρία των ίδιων των μαμάδων, η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί με απλά πράγματα: Μεγάλες και ζεστές αγκαλιές, χαμόγελα και τραγούδια. Και επειδή η ευτυχία είναι ένα βασικό συστατικό της ζωής, φροντίστε να μην λείπει από τη ζωή του παιδιού σας.

Σας παρουσιάζουμε πέντε τρόπους για να κάνετε το μωρό σας ευτυχισμένο:

1. Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας είναι σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθιερώσετε μία ρουτίνα για το παιδί είτε αφορά το φαγητό του, τον ύπνο του ή την ώρα του παιχνιδιού. Μέσω της σταθερής καθημερινότητας το παιδί είναι ήρεμο και θα μπορεί να ανταποκριθεί στα ερεθίσματα που θα δέχεται.
2.Βεβαιωθείτε ότι το μωρό έχει επαρκή χώρο για να κινηθεί. Τα μωρά μαθαίνουν για το περιβάλλον τους με τη διερεύνηση. Μην περιορίζετε λοιπόν τις εξερευνήσεις του. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που είναι προσβάσιμος δεν έχει ενέχει κινδύνους για την υγεία του. Μπορείτε επίσης να χορέψετε με το μωρό σας με τα κατάλληλα τραγούδια. Η μουσική έχει ευεργετικές ιδιότητες, καθώς μας χαλαρώνει, μας ξεκουράζει και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.
3. Η παρουσία σας είναι αρκετή για να κάνει το μωρό ευτυχισμένο. Μαζί σας νοιώθει ασφάλεια, προστασία, σιγουριά. Αν εργάζεστε φροντίστε να αφιερώνετε όσο χρόνο μπορείτε στο μωρό. Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ, ο χρόνος όμως περνά και δεν αναπληρώνεται.
4. Μιλήστε στο μωρό σας. Ξεκινήστε διάλογο μαζί του, διαβάστε του ιστορίες χρωματίζοντας τη φωνή σας, μιλήστε του ακόμα και αν λέτε φωναχτά τις σκέψεις σας. Ο τόνος και το ύφος σας την ώρα που μιλάτε είναι γοητευτικός για ένα μωρό ενώ μελέτες έχουν δείξει ότι το παιδί που του μιλάνε αναπτύσσει νωρίς τις γλωσσικές του ικανότητες.
5. Αγοράστε παιχνίδια και βιβλία με προσοχή. Διαφορετικά μεγέθη, χρώματα, και υλικά διεγείρουν την περιέργεια του μωρού και το ενδιαφέρον του για εξερεύνηση Τα μωρά αγαπούν τις εικόνες και την ανάγνωση από τα μεγάλα εικονογραφημένα βιβλία , οπότε μην τους στερείτε αυτή τη χαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved