Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα μωρό έχει κόκκινα μάγουλα;

Τα ροδαλά μαγουλάκια του μωρού συχνά μπορεί να γίνουν κόκκινα και οι αιτίες είναι πολλές.

Ποιοι είναι οι λόγοι που ένα μωρό έχει κόκκινα μάγουλα;

Μπορεί να πρόκειται για δερματίτιδα εξ επαφής, που προκαλείται όταν το δέρμα έρχεται σε επαφή με κάποια ουσία που το ερεθίζει, όπως ισχυρά σαπούνια, τραχιά υφάσματα, όξινους χυμούς, ακόμη και με το γάλα που τρέχει όταν το ταΐζετε, ή για ατοπική δερματίτιδα, που συνδέεται με αλλεργικό ιστορικό που υπάρχει στην οικογένεια. Συνήθως τα συμπτώματα του ευαίσθητου δέρματος εμφανίζονται στη βρεφική ηλικία, δύο μηνών έως δύο χρόνων. Ιδιαίτερα το χειμώνα, οι ερεθισμοί στα μάγουλα επιδεινώνονται και χρειάζεται η χρήση ειδικών κρεμών για την περιοχή.

Επίσης, τα κόκκινα μάγουλα είναι σήμα κατατεθέν της αυξημένης θερμοκρασίας του μωρού. Σε αυτή την περίπτωση εξετάζουμε αν έχει πυρετό ή απλά είναι ζεστά ντυμένο. Πολλά μωρά όταν ξυπνούν έχουν κόκκινα μάγουλα ειδικά αν είναι σκεπασμένα πολύ καλά στο κρεβατάκι τους. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το μωρό μπορεί αυξήσει τη θερμοκρασία του μετά το φαγητό, το παιχνίδι, το περπάτημα ή μετά από οποιαδήποτε δραστηριότητα που απαιτεί αυξημένη προσπάθεια.

Τα κόκκινα μάγουλα μπορεί να είναι -και-σημάδι κνίδωσης που προκύπτει ως ερεθισμός ή εξάνθημα και ακολουθείται με φαγούρα ή ακόμα και αίσθημα καψίματος. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος και μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά ως μερικές μέρες.

Το σημαντικό είναι να διαπιστώσετε αν ο ερεθισμός στα μάγουλα παραμένει μετά από αρκετές ώρες. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved