Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα ρούχα του μωρού μας με το δικό μας απορρυπαντικό;

Οι νέες μανούλες γνωρίζουν πλέον πως θα πρέπει να βάζουν ξεχωριστό πλυντήριο για τα ρούχα και την προίκα του μωρού τους καθώς δεν πρέπει αυτά να πλένονται με το κοινό απορρυπαντικό που χρησιμοποιεί η υπόλοιπη οικογένεια.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε τα ρούχα του μωρού μας με το δικό μας απορρυπαντικό;

Ποιος όμως είναι ο λόγος που τα μωρουδιακά ρούχα πρέπει να πλένονται με ιδιαίτερη φροντίδα και να σιδερώνονται οπωσδήποτε;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, τα κοινά απορρυπαντικά είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσουν αλλεργίες ή ερεθισμούς στο δερματάκι του μωρού με κακές συνέπειες στο μέλλον. Επειδή η επιδερμίδα του μωρού είναι πολύ πιο λεπτή, άρα και με μειωμένη άμυνα σε χημικές ουσίες, είναι πιθανόν τα μωρά να αναπτύξουν διάφορους ερεθισμούς αν έρθουν σε επαφή με ρούχο που έχει πλυθεί με κοινό απορρυπαντικό. Η πιο ασφαλής μέθοδος είναι η νέα μητέρα να πλένει τα ρούχα του μωρού της με πράσινο σαπούνι ή ειδικά σχεδιασμένα απορρυπαντικά για μωρά που προσφέρουν προστασία από χημικές ουσίες. Επίσης, τα μωρουδιακά πρέπει οπωσδήποτε να σιδερώνονται πριν έρθουν σε επαφή με το δερματάκι του μωρού ώστε να εκλείψουν τα βακτήρια που τυχόν δεν έχουν φύγει από το ύφασμα με το πλύσιμο. Έτσι, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή με την μωρουδιακή γκαρνταρόμπα η οποία επιπλέον θα πρέπει να είναι καλά αποθηκευμένη ώστε να μην εκτίθεται σε σκόνες και άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved