Ποια δώρα έχει ανάγκη μία λεχώνα και μπορεί να μην τα αποκτήσει ποτέ

Μετά την άφιξη του μωρού στο σπίτι ξεκινά ένας νέος κύκλος ζωής που συνοδεύεται από πολλά και ποικίλα συναισθήματα.

Ποια δώρα έχει ανάγκη μία λεχώνα και μπορεί να μην τα αποκτήσει ποτέ

Το μωρό πλέον είναι το επίκεντρο της οικογένειας αλλά και της καθημερινότητας του ζευγαριού. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το μωρό.
Σε αυτούς τους νέους ρυθμούς καλείται να προσαρμοστεί και η μητέρα. Χρειάζεται πολύ υπομονή, δύναμη και ψυχικά αποθέματα για να μπορέσει να ισορροπήσει την ψυχική της ευμετάβλητη κατάσταση με όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Και επειδή συνήθως κανείς δεν σκέφτεται τι πραγματικά έχει ανάγκη μία μητέρα και ειδικά λεχώνα, σας προτείνουμε το εξής:
Αν έχετε μία φίλη που έχει γεννήσει πρόσφατα, σκεφτείτε πρακτικά και μπείτε στη θέση της. Τι θα θέλατε να σας κάνουν δώρο όταν θα ήσασταν στο σπίτι με ένα μωρό, άυπνη και με σχεδόν ανύπαρκτο ελεύθερο χρόνο;

-Μία επίσκεψη για μασάζ ( γιόγκα, σάουνα). Είναι μία επίσκεψη που θα δώσει μεγάλη χαρά και ευεξία στη λεχώνα, ειδικά όταν θα είναι δώρο. Είμαστε σίγουρες ότι θα την ενθουσιάσετε με την επιλογή σας.
-Πρόσκληση για φαγητό. Μπορείτε να της κάνετε το τραπέζι σε ένα ξεχωριστό εστιατόριο. Έτσι θα συνδυάσετε το φαγητό με έξοδο που τόσο πολύ ανάγκη έχει μία λεχώνα.
-Έτοιμο φαγητό. Ακόμα και αν σας είναι δύσκολο να ετοιμάσετε πολλά γεύματα και να της τα «πακετάρετε», μπορείτε να μαγειρεύετε για συγκεκριμένες ημέρες και να πηγαίνετε το φαγητό στο σπίτι. Είναι ίσως από τα πιο πρακτικά δώρα που μπορείτε να σκεφτείτε.
-Επειδή οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ, μία γυναίκα που θα βοηθάει στο σπίτι ειδικά τον πρώτο καιρό, θα ήταν μεγάλη ανακούφιση για τη μανούλα. Το δώρο μπορεί να γίνει «οικονομικό» αν το αναλάβετε πολλές φίλες μαζί.
-Επίσκεψη στο κομμωτήριο. Είναι διαφορετικά να αποφασίσει η ίδια η μητέρα να πάει στο κομμωτήριο και αλλιώς να της προσφερθεί ως δώρο. Αν μάλιστα συνδυαστεί και με ψώνια, ε , τότε μιλάμε για σούπερ φιλική προσφορά!

Ο κατάλογος μπορεί να εμπλουτιστεί με πολλές ακόμα ιδέες. Εξαρτάται από τις ανάγκες, την ψυχολογία και την οικονομική κατάσταση της λεχώνας. Ακόμα και μία βόλτα χωρίς το μωρό, μόνο για κουβέντα και αλλαγή παραστάσεων είναι πολύ σημαντική, ειδικά αν δεν υπάρχει βοήθεια στην οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved