Νευρικό μωρό: Το παιδί σας γεννιέται με τη δική του προσωπικότητα

Πολλές είναι οι μαμάδες που αναρωτιούνται από την πρώτη κιόλας εβδομάδα στο σπίτι γιατί το μωρό τους είναι τόσο νευρικό.

Νευρικό μωρό: Το παιδί σας γεννιέται με τη δική του προσωπικότητα

Η απάντηση είναι απλή και μία. Γιατί το μωρό γεννιέται με τη δική του μοναδική προσωπικότητα κάτι που φαίνεται και κάτι που διαπιστώνουν οι γονείς από τις πρώτες κιόλας μέρες. Αρχίζουν να βλέπουν σιγά, σιγά, την καλή και την κακή πλευρά της προσωπικότητας του μωρού.

Πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε την προσωπικότητα του παιδιού σας και να βοηθήσετε να εξελιχθούν τα καλά της προσωπικότητάς του και πώς να ελαχιστοποιήσετε τα κακά;

Σύμφωνα με τη Miriam Stoppard αν το παιδί σας έχει έντονη επιθυμία για επιδοκιμασία, θα έχει κίνητρο να εκπληρώνει τις προσδοκίες γύρω του. Η επιθυμία για την επιδοκιμασία σας και την επιδοκιμασία των άλλων, συνήθως προηγείται της επιθυμίας για την επιδοκιμασία των φίλων του. Όποτε, μπορείτε, να βάζετε το παιδί να κάνει το «σωστό», για να έχει την επιδοκιμασία σας.

Επίσης, τα μικρά παιδιά εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, προσπαθώντας να βοηθήσουν ή να παρηγορήσουν κάποιον που είναι θλιμμένος ή σε δύσκολη θέση, αλλά δεν μπορούν να νιώσουν αλληλεγγύη μέχρι να βρεθούν σε παρόμοια κατάσταση.

Όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν τις εκφράσεις και την ομιλία των άλλων, αναπτύσσουν την ικανότητα να συμπάσχουν μαζί τους και να κατανοούν τι νιώθουν οι άλλοι.

Τα παιδιά που τείνουν να είναι μάλλον εξαρτημένα, που θέλουν οι άλλοι να τα βοηθούν και να τους δίνουν προσοχή και στοργή, έχουν κίνητρο να συμπεριφέρονται κατά κάποιο τρόπο κοινωνικά αποδεκτό. Τα ανεξάρτητα παιδιά, ωθούνται λιγότερο από την επιθυμία για επιδοκιμασία.

Τέλος, τα παιδιά που δεν τους επιτρέπεται να βρίσκονται συνέχεια στο επίκεντρο της προσοχής της οικογένειας που τους δίνονται ευκαιρίες και ενθάρρυνση να μοιράζονται αυτά που έχουν, θέλουν να σκέφτονται τους άλλους και να κάνουν πράγματα για αυτούς παρά να επικεντρώνονται μόνο στα δικά τους πράγματα και ενδιαφέροντα και στο να γίνεται το δικό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved