Οι σχέσεις με τον σύντροφό σας μετά τη γέννα

Είναι απολύτως φυσιολογικό μετά την άφιξη του μωρού σας κάποια πράγματα στη σχέση σας με τον σύζυγό σας να αλλάξουν. Στην αρχή μάλιστα μπορεί να υπάρχει και αρκετή ένταση μεταξύ σας. Να θυμάστε ότι όλα μπορούν να διορθωθούν με μια καλή συζήτηση, καθώς ο κάθε ένας από τους δυο γονείς έχει τις δικές του προσδοκίες και επιθυμίες μετά από μια τέτοια αλλαγή.

Οι σχέσεις με τον σύντροφό σας μετά τη γέννα

Ένας πατέρας μπορεί να αισθανθεί παραμελημένος μετά τη γέννα του μωρού βλέποντας τη γυναίκα του να ασχολείται συνεχώς με αυτό. Η μητέρα από την άλλη, σίγουρα θα αισθάνεται πιο πελαγωμένη και κουρασμένη. Ποτέ ένα μωρό δεν αλλάζει από μόνο του μια σχέση, ούτε μπορεί να τη βελτιώσει, ούτε να την καταστρέψει. Για να κρατηθεί ζωντανή λοιπόν μια σχέση υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

* Κύριο μέλημα είναι να μιλάτε για αυτά που αισθάνεστε και για όποια παράπονα έχετε.

* Εάν υπάρχουν διαφωνίες δεν πειράζει, καλό είναι απλά να συμφωνήσετε ότι διαφωνείτε σε κάποια πράγματα και αυτό δεν αλλάζει. Δεν μπορεί πάντα να έχετε την τελευταία λέξη σε μια συζήτηση. Αυτό απλά θα χειροτερέψει όποια διαφωνία υπάρχει.

* Καθημερινά, έστω και λίγη ώρα πρέπει να σκέφτεστε τον σύντροφό σας ως εραστή σας και όχι ως τον πατέρα του παιδιού σας.

* Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να φυλάει κάποιος άλλος ο μωρό σας για να μπορείτε να βγαίνετε μόνοι σας έξω.

* Να μάθετε να κάνετε πράγματα μαζί με το σύζυγό σας αλλά και το μωρό. Εάν περνάτε το χρόνο και οι τρεις μαζί τότε όλα θα έρθουν πιο εύκολα.

Οι σεξουαλικές σχέσεις μετά τη γέννα

Είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις σας στο κρεβάτι μετά τη γέννα του μωρού σας. Επειδή πρόκειται για ένα σημαντικό τομέα σε μια σχέση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Ως νέα μαμά οι απαιτήσεις που έχει ένα μωρό είναι πολλές και προκαλούν εξάντληση και πολλές φορές και δυστυχία. Επίσης ο θηλασμός σίγουρα επηρεάζει την όρεξη για σεξ μετά τη γέννα. Αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει ο σύντροφός σας. Θα ήταν καλό κάποιες φορές να κάνετε μια προσπάθεια.

Λίγα πράγματα που πρέπει να θυμάστε

* Δεν θα έρθει ποτέ η τέλεια στιγμή για να ξαναξεκινήσετε τη σεξουαλική σας δραστηριότητα.

* Δεν είναι απαραίτητη η ολοκληρωμένη επαφή. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα πιο απλά βήματα. Μια αγκαλιά στο κρεβάτι και σιγά - σιγά να βελτιώσετε τη σχέση σας, μέχρι να αισθανθείτε πιο άνετα με τις αλλαγές στο σώμα σας.

* Εάν κάνετε σεξ και ο πόνος είναι έντονος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Κανονικά θα πρέπει πολύ σύντομα να έχει θεραπευτεί ο κόλπος σας έτσι ώστε να μην έχετε το παραμικρό πρόβλημα.

* Εάν δεν βρίσκετε λύση, τότε ένας σύμβουλος γάμου ίσως να ήταν πιο ειδικος να βοηθήσει την κατάσταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved