Επιστρέφοντας στη δουλειά μετά τη γέννα

Δεν είναι πάντα εφικτό για τις νέες μαμάδες να μένουν πολύ καιρό στο σπίτι μετά τη γέννα. Ίσως λοιπόν να πρέπει μέσα στο τρίμηνο να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να μένουν μακριά από τα μωράκια τους οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα.

Επιστρέφοντας στη δουλειά μετά τη γέννα

Υπάρχουν κάποιοι τρόποι να προετοιμαστείτε και εσείς και να προετοιμάσετε και το μωρό σας έτσι.

* Δουλεύοντας μετά τη γέννα

Λίγες μέρες πριν έρθει η στιγμή του αποχωρισμού, καλό είναι σιγά - σιγά να αφήνετε το μωρό σας με όποιον πρόκειται να το προσέχει για λίγες ώρες κάθε μέρα. Έτσι θα συνηθίσει να μένει με κάποιον άλλο εκτός από εσάς στο σπίτι και θα μάθει ότι θα επιστρέψετε. Οι ώρες που λείπετε θα πρέπει να αυξάνονται σταδιακά γιατί θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να συνηθίσει το μωρό κάποιον άλλο. Μπορείτε σιγά - σιγά να πηγαίνετε κι εσείς στο γραφείο πριν την επίσημη μέρα της επιστροφής σας για να σας έρθει καλύτερα η στιγμή της επιστροφής.

* Επιπλέον συμβουλές

Για να μην χάσετε την επαφή με το χώρο εργασίας σας καλό είναι να επικοινωνείτε με τους συναδέλφους σας είτε από το τηλέφωνο, είτε μέσω e-mail, την περίοδο που λείπετε με άδεια. Έτσι θα μαθαίνετε τι γίνεται στο γραφείο και τις εξελίξεις που υπάρχουν ενώ η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας ζωντανό για τη δουλειά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved