7 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μία μητέρα όταν επιστρέψει από το μαιευτήριο

Οι πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο, δεν είναι πάντα εύκολες για τη νέα μητέρα.

7 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσει μία μητέρα όταν επιστρέψει από το μαιευτήριο

Έχει άγχος, είναι κουρασμένη και μόνιμα αισθάνεται ανασφαλής για το αν φροντίζει σωστά το μωρό.

Το βρέφος εκείνο που χρειάζεται πάνω απ’ όλα είναι αγάπη και αγκαλιά ώστε να υπάρξει ένας ισχυρός συναισθηματικός δεσμός με τη μητέρα του που είναι σημαντικός για την περαιτέρω συναισθηματική ανάπτυξη του. Έρευνες, έχουν δείξει ότι τα μωρά που οι μητέρες τους ήταν δοτικές από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους, τα μιλούσαν, τα τραγουδούσαν και τα αγκάλιαζαν, μεγαλώνοντας ήταν χαρούμενα και συναισθηματικά πολύ πιο ώριμα και ισορροπημένα.

Οι ειδικοί συνιστούν τις μητέρες να υιοθετήσουν τις εξής συνήθειες στα μωρά τους:
1. Στενή σωματική επαφή με το μωρό. Δεν θα πρέπει να φοβάστε να παίρνετε το μωρό σας αγκαλιά πάνω στο στήθος σας, όχι μόνο για να θηλάσει αλλά και για να κοιμηθεί. Η επαφή αυτή ηρεμεί το μωρό και το κάνει νοιώθει ασφάλεια.
2. Τραγουδήστε στο μωρό σας, του κάνει καλό.
3. Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού που είναι μόνο για εσάς τους δύο: Μπορεί να είναι ένα σημείο του κήπου, του σαλονιού, της βεράντας.
4. Περάστε χρόνο μαζί. Όχι μόνο για το ταΐζετε ή για να το αλλάζετε. Αλλά για να του μιλήσετε, να του τραγουδήσετε, για να παίξετε μαζί του.
5. Μιλήστε του κανονικά, όπως κάνετε με τις φίλες σας, κι όχι μωρουδίστικα.
6. Ξεκινήστε να του γράφετε γράμματα. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε μετά από χρόνια ποια ήταν η καθημερινότητά σας. Θα μπορούσε να είναι και υπό μορφή ημερολογίου.
7. Να είστε «εκεί». Δεν αρκεί να είστε μόνο σωματικά παρούσα στη φροντίδα και την περιποίηση του μωρού. Χρειάζεται να είστε ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένη στο μωρό σας την ώρα που ασχολείστε μαζί του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved