7 παράξενα πράγματα που κάνει το μωρό σας! Το τέταρτο θα σας εκπλήξει

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχετε παρατηρήσει, και ίσως φωτογραφήσει κάθε αξιολάτρευτο μικρό πράγμα που έχει κάνει το μωρό σας.

7 παράξενα πράγματα που κάνει το μωρό σας! Το τέταρτο θα σας εκπλήξει

Είτε προσπαθεί να διαβάσει το χαρτί, ή να βάλει τα γυαλιά του μπαμπά, τα μυριάδες πράγματα που κάνουν μωρά είναι αυτό που τα κάνει τόσο γλυκά, όμορφα και χαριτωμένα. Μερικές φορές, όμως, το μικρό σας μπορεί να σας κάνει να κουνάτε το κεφάλι σας και να αναρωτιέστε γιατί έκανε ό, τι έκανε!

Δείτε ποια είναι τα 7 πιο παράξενα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα μωρό και μάθετε για ποιο λόγο τα κάνουν.

1. Αγγίζουν τον εαυτό τους
Μπορεί να μην ακούγεται ακούγεται και τόσο ενθαρρυντικό, ή ακόμη και σωστό για εσάς, όμως, μερικά μωρά παίζουν με τα γεννητικά όργανά τους.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Σύμφωνα με την Dr. DeAnn Davies, αγγίζοντας τον εαυτό τους το κάνουν για τελείως διαφορετικούς λόγους, από ότι ένας ενήλικας. Είναι απλά περίεργα πλάσματα και πρόθυμοι μαθητές. Εξερευνούν τα γεννητικά όργανά τους απλά και μόνο από περιέργεια. Ο Dr. Peter Vishton επίσης, συμπληρώνει ότι «Τα μωρά παίζουν επίσης, με τα χέρια και τα πόδια τους πάρα πολύ, δεν συγκεντρώνουν όμως την ίδια προσοχή των γονιών τους, όπως όταν αγγίζουν τα γεννητικά όργανά τους!». Έτσι, τα μωρά κάνουν μόνο ό, τι κάνουν για να μάθουν πολύ απλά περισσότερα για το σώμα τους.

2. Χτυπούν το κεφάλι τους
Όχι! Δεν έχουν γίνει λάτρεις της metal μουσικής. Απλά, μερικά μωρά χτυπούν το κεφάλι τους για κανέναν προφανή λόγο.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το μωρό μπορεί να χτυπάει το κεφάλι του. Όπως εξηγεί η Gene Simmons αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί:

  • πονούν στα δοντάκια
  • έχουν στρες
  • έχουν υπερένταση

3. Κρατούν την αναπνοή τους
Μερικές φορές, τα μωρά κρατούν την αναπνοή τους μέχρι τα χείλη τους να γίνουν μπλε, ή να λιποθυμήσουν. Αυτό είναι αρκετά τρομακτικό και τρομάζει τις περισσότερες μαμάδες.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι τα πρώτα ξεσπάσματα ιδιοσυγκρασίας του μωρού σας. Πολλές φορές, τα μωρά κρατούν την αναπνοή τους, λόγω της απογοήτευσης, της οργής, ή του πόνου. Ενώ μπορεί να είναι τρομακτικό για σας, μην ανησυχείτε. Οι αυτόματες αντιδράσεις του αναπνευστικού συστήματος του μωρού σας, διασφαλίζουν ότι αυτό θα αρχίσει να αναπνέει ξανά, πριν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη ο εγκέφαλός τους.

4. Έχουν στύσεις
Ξέρατε ότι το μωρό σας μπορεί να έχει στύση, τη στιγμή που του αλλάζετε την πάνα του; Αυτό είναι ίσως το πιο ανησυχητικό και περίεργο πράγμα που μπορεί να κάνει, αυτό δεν σκέφτεστε;

Γιατί το κάνουν αυτό;
Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτή την κατάσταση. Τα περισσότερα αγοράκια όμως έχουν την πρώτη εμπειρία της στύσης κατά τη βρεφική τους ηλικία. Η τριβή στην πάνα έναντι του δέρματος του πέους, ή ακόμη και η ανάγκη να ουρήσει μπορεί να προκαλέσει στύση.

5. Ρίχνουν πράγματα
Τα περισσότερα μωρά είναι αδέξια, και συνήθως ρίχνουν διάφορα πράγματα. Οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι έχει να κάνει με την αδεξιότητα παρά με κάποιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του νευρολογικού τους συστήματος.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Μπορεί το μωρό σας να δείχνει χαριτωμένο και γλυκό κάποιες φορές όμως, μπορεί να ρίξει κάποια πράγματα επίτηδες. Αυτό συμβαίνει όταν το μωρό σας αναζητά την προσοχή σας.

6. Τρώνε βρομιές
Πιθανώς να έχετε τρέξει από τη μια άκρη του δωματίου στην άλλη μόνο και μόνο για να εμποδίσετε το μικρό σας να φάει ένα κομμάτι χαρτί ή χώμα από τη γλάστρα. Αυτό είναι ίσως το πιο περίεργο πράγμα που μπορεί να κάνει το μωρό σας.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Για κάθε μωρό, το πάτωμα είναι ένα παιχνίδι. Είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού για αυτά. Δοκιμάζουν καθετί φαίνεται ενδιαφέρον στα ματάκια τους, αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να διασφαλίσετε ότι στο πάτωμα και γενικότερα στο χώρο όπου έχει πρόσβαση δεν πρέπει να υπάρχουν πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση ή ακόμη και πνιγμό.

7. Φταρνίζονται συγχνά
Τα μωρά φαίνεται να φτερνίζονται πιο συχνά και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι οι ενήλικες. Οι περισσότεροι νέοι γονείς συνήθως πανικοβάλλονται όταν το μωρό τους αρχίζει να φταρνίζεται συχνά.

Γιατί το κάνουν αυτό;
Αυτό που πρέπει να θυμόσαστε είναι ότι αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Είναι ένα απλά μια αντανακλαστική δράση, η οποία προστατεύει τη μύτη του μωρού σας και αποτρέπει τυχόν ξένα σωματίδια ή μικρόβια να εισχωρήσουν από το ρινικό κανάλι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved