6+1 πράγματα που είναι δύσκολο να κάνουμε όσο τα παιδιά μας είναι μικρά

Κάνουμε παιδιά και οι χαρές, η αγάπη, η ευτυχία διογκώνονται, αυξάνονται, μας ξεπερνάνε και μας ολοκληρώνουν. Η αλήθεια όμως είναι, ότι κάποια πράγματα αλλάζουν ανεπιστρεπτί. Μικρές χαρές ή ανέσεις δεν είναι πλέον εφικτές: Έχετε ποτέ σκεφτεί τι δεν μπορείτε πλέον να κάνετε, όταν έχετε ένα -ή πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παραπάνω από ένα-μωρό;

1. Να κοιμηθείς μέχρι αργά
Μπορεί καμιά φορά ο σύντροφός σου να σε αφήσει να κοιμηθείς μέχρι αργά κάποια Κυριακή, αλλά σίγουρα δε μπορείςνα κάθεσαι να χουζουρεύεις όσο συχνά θέλεις. Εκτός των άλλων, ξυπνάς πια σχεδόν στον αυτόματο από το χάραμα, από κάποιον ήχο, κλάμα, λέξη, θόρυβο ή από εκείνο το κλασικό «μαμάαα».

2.Hangover
Το να μεθύσουμε είναι το εύκολο. Το μετά ειναι το ζόρι. Η επόμενη μέρα με τη ζαλάδα και τον πονοκέφαλο και με τα μωρά να θέλουν να φάνε, να πιούνε, να τους διαβάσεις, να παίξεις μαζί τους...

3. Να αρρωστήσεις
Να αρρωστήσεις μπορείς. Να το «ευχαριστηθείς» δε μπορείς, αφού θα πρέπει με τον πυρετό σου ή ό.τι άλλο έχεις, να κάνεις κανονικά και όλες σου τις υποχρεώσεις, όρθια, με ζήλο και αντοχή, χωρίς να μπορείς να δεχτείς εσύ τη φροντίδα και στοργή που θα ήθελες.

4. Να δουλέψεις από το σπίτι
Αν έχεις ένα μωράκι στο σπίτι, ίσως κάτι γίνεται τις ώρες που λείπει ή που κοιμάται... Αν έχεις παραπάνω, και είσαι μόνη στο σπίτι, και είναι και ξύπνια, τότε ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα.

5. Να κρατήσεις το σπίτι καθαρό
Το σπίτι προ παιδιών ήταν υποδειγματικό. Η κουζίνα και το σαλόνι έλαμπαν και ήταν πάντα τακτοποιημένα. Μετά παιδιών, και ειδικά όταν αυτά είναι ακόμη μωρά, το σαλόνι 8 στις 10 μετατρέπεται σε παιχνιδοδωμάτιο και η κουζίνα έχει πάντα ψιχουλάκια ή απλυτα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Ενίοτε αυτά τα βλέπουμε και στο σαλόνι...

6. Να ψωνίσεις
Ναι, να ψωνίσεις. Να ψωνίσεις τρόφιμα, ρούχα, ηλεκτρονικά, ακόμη και παιχνίδια. Με δυο μωρά (και πάνω) δε μπορείς να μπεις, να πάρεις αυτο που θέλεις και να φύγεις, χωρίς να καθυστερήσεις ή χωρίς να πάρεις και κάτι που δε χρειάζεσαι. Καμιά φορά, δε μπορείς ούτε με το ένα, αν αυτό κλαίει, πεινάει, δε βολεύεται στο καρότσι ή τέλοσπαντων θέλει κάτι άλλο από αυτό που εσύ ελπίζεις.

7. Να μην κάνεις απολυτως τίποτα
Και όταν λέμε τίποτα, εννοούμε τίποτα. Πριν τα παιδιά μπορούσες να καθίσεις στον καναπέ και να χαζέψεις το ταβάνι, να διαβάσεις ένα περιοδικό, να δεις κάτι στην τηλεόραση. Και μπορούσες με μια ειδοποιό διαφορά από το τώρα: Μπορούσες να το κάνεις όποτε ήθελες και για όση ώρα ήθελες. Δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομέρειες. Απλώς τώρα πια δεν γίνεται.

Έτσι είναι. Και οι Άγγλοι λένε «Win Some, Lose Some». Και στην προκειμένη περίπτωση, αυτά που κερδίζουμε είναι πολλά περισσότερα και πολύ πιο ωραία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved