Μωρό στο σπίτι, ώρα μηδέν!

Όταν έρχεται ένα μωρό στον κόσμο, οι πρώτοι που αντικρίζει -πέρα απ’ τον γιατρό- είναι οι γονείς του. Δυο πρόσωπα εντελώς καινούργια γι’ αυτό, που του δημιουργούν όμως μια ζεστασιά και ασφάλεια.

Μωρό στο σπίτι, ώρα μηδέν!

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Δύο πρόσωπα που το κοιτούν με λαχτάρα, αγωνία, αγάπη, ανασφάλεια και απέραντη τρυφερότητα. Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν τους νέους γονείς. Είναι το θαύμα της ζωής που σε αφήνει άφωνο, που σε μουδιάζει και αισθάνεσαι τόσο μικρός αλλά και τόσο σπουδαίος που συνέβαλες κι εσύ σ΄αυτό.

Ένα μωρό λειτουργεί σαν φυσικό ηρεμιστικό. Σου ρίχνει τους παλμούς. Σε χαλαρώνει. Σε χαζεύει σχεδόν. Στέκεσαι δίπλα του και ξεχνάς τα πάντα. Η ηρεμία και η γαλήνη που έχει και εκπέμπει, είναι σα να καθαρίζουν την ψυχή σου. Ένα πλάσμα τόσο γλυκό και ευάλωτο, μπορεί να σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα. Κάθε κακή σκέψη, κάθε άγχος και φθηνή αγωνία της καθημερινότητας.

Όταν είσαι νέος γονιός, είναι φυσικό να έχεις ανασφάλεια στο πώς θα τα καταφέρεις. Ειδικά όταν πας για πρώτη μέρα στο σπίτι. Σε όλα τα ζευγάρια αιωρείται ένα μεγάλο «και τώρα;». Όμως το ένστικτο είναι πιο δυνατό απ’ τον νου. Είναι αυτό που σε οδηγεί να φροντίσεις και προστατεύσεις όπως ακριβώς πρέπει το μικρό σου πλάσμα.

Ευχαριστηθείτε τα μωρά σας από την πρώτη ώρα. Μην αφήνετε τίποτα να σας χαλάει αυτές τις μοναδικές στιγμές, γιατί περνάνε γρήγορα. Ζήστε στο μέγιστο βαθμό το πιο όμορφο ταξίδι σας, που μόλις ξεκίνησε...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved