Την κρατούσαν στη ζωή 55 μέρες για να μπορέσει να γεννήσει

Μία γυναίκα από την Πολωνία, κρατήθηκε 55 ημέρες στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρή, προκειμένου να  γεννήσει.

Την κρατούσαν στη ζωή 55 μέρες για να μπορέσει να γεννήσει

Η μόλις 41 έτους γυναίκα είχε όγκο στον εγκέφαλο και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκρή. Ωστόσο, η οικογένειά της εξέφρασε την επιθυμία, εφόσον υπήρχε η δυνατότητα, να σωθεί το μωρό.

«Ήταν μια μακρά μάχη 55 ημερών. Εμείς οι νεογνολόγοι ελπίζαμε να μεγάλωνε ο μικρός όσο το δυνατόν περισσότερο όμως μια μέρα διαπιστώσαμε ότι κινδύνευε πραγματικά η ζωή του και επιλέξαμε να τον φέρουμε στη ζωή με καισαρική», εξήγησε η Barbara Krolak-Olejnik, επικεφαλής του τμήματος νεογνολογίας του νοσοκομείου Wroclaw.

Το αγοράκι γεννήθηκε την 26η εβδομάδα της κύησης και ζύγιζε μόλις 1.000 γραμμάρια. «Είναι πολύ σπάνιο να συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη 17-18 εβδομάδων για τόσο μεγάλο διάστημα», υπογράμμισε η Barbara Krolak-Olejnik.

Το μωράκι έμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας για τρεις μήνες και πλέον ζυγίζει τρία κιλά. Η κλινική του εικόνα είναι καλή, ωστόσο οι γιατροί περιμένουν να δουν και την περαιτέρω εξέλιξή του.

Μετά την γέννηση του αγοριού, η μητέρα αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved