7 απλοί τρόποι για να έρθετε κοντά με το νεογέννητο μωρό σας

Όλα τα μωρά έχουν ανάγκη από ένα δυνατό, σταθερό, συναισθηματικό δεσμό νωρίς στη ζωή τους.

7 απλοί τρόποι για να έρθετε κοντά με το νεογέννητο μωρό σας

Αν ο δεσμός αυτός λείπει επειδή οι γονείς δεν είναι συνεπείς στο καθήκον τους να αγαπούν, να καταλαβαίνουν και να καθησυχάζουν το παιδί τους ή επειδή η μητέρα έχει αντικατασταθεί από διάφορα πρόσωπα που είναι ανεπαρκή υποκατάσταση, η ανάγκη του μωρού για μια ασφαλή σχέση διακυβεύεται.

Το δέσιμο όμως ενός βρέφους με τη μητέρα του δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο. Απαιτείται αρκετή «δουλειά» από την πλευρά της μητέρας αλλά αξίζει περισσότερο από κάθε τι.

Μερικούς από τους τρόπους που έχουν οι μαμάδες εφαρμόσει και τους συνιστούν είναι οι εξής:

  1. Στενή σωματική επαφή του μωρού μαζί σας. Δεν θα πρέπει να φοβάστε να παίρνετε το μωρό σας αγκαλιά πάνω στο στήθος σας, όχι μόνο για να θηλάσει αλλά και για να κοιμηθεί. Η επαφή αυτή ηρεμεί το μωρό και το κάνει νοιώθει ασφάλεια.
  2. Τραγουδήστε στο μωρό σας, ακόμα και αν δεν έχετε την καλύτερη φωνή.
  3. Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού που είναι μόνο για εσάς τους δύο: Μπορεί να είναι ένα σημείο του κήπου, του σαλονιού, της βεράντας.
  4. Περάστε χρόνο μαζί. Όχι μόνο για το ταίζετε ή για να το αλλάζετε. Αλλά για να του μιλήσετε, να του τραγουδήσετε, για να παίξετε μαζί του.
  5. Μιλήστε του κανονικά, όπως κάνετε με τις φίλες σας, κι όχι μωρουδίστικα.
  6. Ξεκινήστε να του γράφετε γράμματα. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζετε μετά από χρόνια ποια ήταν η καθημερινότητά σας.
  7. Να είστε «εκεί». Δεν αρκεί να είστε μόνο σωματικά παρούσα στη φροντίδα και την περιποίηση του μωρού. Χρειάζεται να είστε ψυχή τε και σώματι αφοσιωμένη στο μωρό σας την ώρα που ασχολείστε μαζί του.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved