Τι μπορείτε να κάνετε για να μη λερώνει γύρω του το μωρό όταν τρώει

Μερικά παιδιά διασκεδάζουν τόσο την εμπειρία του φαγητού που δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν για να φέρουν τη μπουκιά από το πιάτο στο στόμα με αποτέλεσμα να γεμίζουν τον τόπο.

Πρόκειται, όπως εξηγούν οι παιδίατροι, για φάση παροδική, στην οποία το παιδί μαθαίνει πώς να συντονίζει τις κινήσεις του. Για να γίνει βέβαια αυτό, εσείς παιδεύεστε αλλά προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Κάντε την ώρα των γευμάτων ευχάριστη και γλιτώστε κόπο με τις παρακάτω συμβουλές:

-Στρώνετε κάτω από το καρεκλάκι ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο ή εφημερίδες για να μαζεύετε πιο εύκολα το φαγητό που πέφτει.
-Σχεδιάσετε έναν κύκλο σε κάποια απόσταση από την άκρη του δίσκου του καθίσματος φαγητού, για να δείξετε το μωρό ποια είναι η θέση για το κύπελλό του.
-Στα περισσότερα νήπια δεν αρέσει να τους σκουπίζουμε το πρόσωπο με πανί. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας. Για κάποιο λόγο το δέχονται καλύτερα.
-Αν το παιδί λερώνεται πολύ πηγαίνετέ το στο νεροχύτη για να πλυθεί. Κάντε το να μοιάζει με παιχνίδι και αφήστε το να παίξει λίγο με το νερό της βρύσης.
-Βάλτε το παιδί να βουτήξει τα χέρια του σε μία μικρή λεκάνη με νερό ενώ είναι ακόμα στο καρεκλάκι του, και μετά σκουπίστε τα με μία πετσέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved