Τι να αποφεύγετε με το μωρό στις γιορτές

Οι βόλτες με τα παιδιά στα μαγαζιά με τις στολισμένες βιτρίνες ή σε χώρους ψυχαγωγίας είναι από τις σταθερές συνήθειες την περίοδο των γιορτών.

Τι να αποφεύγετε με το μωρό στις γιορτές

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι όταν υπάρχει μωρό στην οικογένεια. Φυσικά δεν εννοούμε ότι το μωρό δεν μπορεί να βγαίνει βόλτα, απεναντίας. Απλά, λόγω των ημερών και της πολυκοσμίας, θα πρέπει να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός και είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσει κανείς έναν ιό. Επομένως, επιλέξτε τις κατάλληλες ώρες αν θέλετε να επισκεφτείτε ένα εμπορικό κέντρο ή αίθουσες με δραστηριότητες, όπως νωρίς το πρωί καθώς ο κόσμος είναι λιγότερος.

Επίσης, όταν βγαίνετε βόλτα με το μωρό είναι καλό να έχετε μαζί σας παρέα. Θα λύσετε πολλά πρακτικά προβλήματα, όπως αν θελήσετε να πάτε τουαλέτα ή να κάνετε κάποια αγορά χωρίς να έχετε το άγχος για το μωρό.

Επιλέξετε να απολαύσετε τη βόλτα σας μαζί με το μωρό στους στολισμένους εμπορικούς δρόμους, και να πιείτε έναν καφέ, αν το επιτρέπει ο καιρός, σε ένα από τα αγαπημένα σας στέκια σε πεζόδρομους ή πλατείες. Είναι σίγουρο ότι θα το ευχαριστηθείτε διπλά.

Και μην ξεχνάτε: Τα μωρά, μπορούν να βγουν έξω από τη ζεστασιά του σπιτιού από την πρώτη μέρα της ζωής τους. Σε ηλικία των έξι εβδομάδων περίπου, μπορεί να βγαίνει έξω από το σπίτι καθημερινά για μία ώρα ενώ στην ηλικία των έξι μηνών οι ώρες μπορούν να φθάσουν τις τέσσερις με έξι αλλά σε ...δόσεις. Από τους έξι μήνες και μετά μπορείτε να είστε έξω με το παιδί σας όσες ώρες επιθυμείτε και αντέχετε.

Δείτε εδώ περισσότερα Χριστουγεννιάτικα θέματα και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved