Τι μπορεί να φάει το μωρό στο γιορτινό τραπέζι

Εάν είναι οι πρώτες γιορτές μαζί με το μωρό σας, το άγχος συνήθως επικεντρώνεται στο αν μπορείτε να οργανώσετε γιορτή σπίτι σας ή αν μπορείτε να πάτε σε σπίτι φίλων.

Τι μπορεί να φάει το μωρό στο γιορτινό τραπέζι

Τα πάντα εξαρτώνται από τις αντοχές σας. Εάν έχετε τη διάθεση και το κουράγιο να διοργανώσετε τραπέζι στο σπίτι σας, δεν έχετε κανένα λόγο να μη το κάνετε. Ετσι κι αλλιώς το μωρό αν είναι μικρό δεν θα μπορεί να φάει κάτι από το γιορτινό τραπέζι, ακόμα κι αν έχει ξεκινήσει τις στέρεες τροφές.

Αν πάλι είναι πιο μεγάλο, και έχει την επιθυμία να δοκιμάζει κάποια φαγητά, αποφύγετε να του δώσετε όσα έχουν καυτερή ή πικάντικη γεύση, κρέατα που είναι μαγειρεμένα με μπαχαρικά, ή σαλάτες που είναι mix και περιέχουν πολλά και μικρά κομμάτια.

Μία καλή επιλογή είναι αφού ταΐσετε το παιδί με το φαγητό του, να του βάλετε ένα πιάτο πατάτες φούρνου, που σχεδόν πάντα υπάρχουν στο γιορτινό τραπέζι, λίγο κιμά ή ρύζι, κομματάκια τυρί, κρέας κομμένο σε μπουκίτσες λαχανικά ή κομμάτια μικρά από τη γέμιση κάποιας πίτας χωρίς το σκληρό φύλλο.

Και να θυμάστε: Όσο λιγότερο διαταράσσονται οι συνήθειες των παιδιού, τόσο πιο ήρεμα και συνεργάσιμα θα είναι , χωρίς γκρίνια και κλάματα.

Δείτε εδώ περισσότερa χριστουγεννιάτικa θέματα όπως και πώς θα φτιάξετε νόστιμες υγιεινές χριστουγεννιάτικες συνταγές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved