Μέλλων μπαμπάς: Πέντε τρόποι να συμμετάσχετε στην εγκυμοσύνη!

Μπορεί η σύντροφός σας να νιώθει κάθε αλλαγή στο κορμί της και να προετοιμάζεται πολύ πιο έντονα και αποτελεσματικά από εσάς για τον ερχομό του παιδιού σας, όμως είστε και εσείς υπεύθυνος γι' αυτό και σίγουρα πρέπει να αναλάβετε τον δικό σας ρόλο, όχι μόνο στο μέλλον όταν γεννηθεί το παιδί αλλά και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μέλλων μπαμπάς: Πέντε τρόποι να συμμετάσχετε στην εγκυμοσύνη!

Μάθετε πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να συμμετάσχετε ενεργά –και όχι στα λόγια- σ' αυτή την περίοδο που είναι η πιο γλυκιά όχι μόνο για τη μέλλουσα μητέρα αλλά και για εσάς.

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να δηλώνετε παρών σε κάθε εξέταση στην οποία πρόκειται να υποβληθεί η σύντροφός σας και φυσικά σε οποιαδήποτε εξέταση που αφορά το παιδί σας.

Ζητήστε φωτογραφίες των υπερηχογραφημάτων του παιδιού σας από τον μαιευτήρα σας. Μπορεί εσείς να μη νιώθετε το μωρό μέσα σας όπως η σύντροφός σας, έχετε όμως τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία για να έχετε 'κοντά' σας το μωρό σας και να το καμαρώνετε πριν αυτό γεννηθεί.

Μετά την 30η εβδομάδα κύησης, το παιδί είναι πλέον αρκετά μεγάλο και έτσι μπορείτε και εσείς να το νιώσετε. Βάλτε το αυτί σας στην κοιλιά της συντρόφου σας και ακούστε την καρδιά του αλλά και να το νιώσετε να κουνιέται.

Για να δεθείτε μαζί του πριν καν γεννηθεί, μπορείτε να του διαβάσετε κάτι, να του τραγουδήσετε έτσι ώστε να αναγνωρίζει τη φωνή σας, όπως κάνει με αυτή της μητέρας του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved