Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς του νεογέννητου (μετά από μια δύσκολη μέρα)

Ανεξαιρέτως με το σε ποιο στάδιο βρίσκεστε σε αυτό το νέο ταξίδι της γονεϊκότητας, θα υπάρξουν και καλές και κακές μέρες.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς του νεογέννητου (μετά από μια δύσκολη μέρα)

Εάν έχετε φτάσει έστω και μια φορά σε δύσκολο στάδιο μαζί με το νεογέννητό σας, το νήπιό σας ή το έφηβο παιδί σας, τότε θα πρέπει να ρίξετε μια παραπάνω ματιά στο άρθρο μας.

Στα μάτια των παιδιών σας, είστε πολλά πράγματα και ειδικά όσο μεγαλώνουν. Κάποιες φορές θα είστε ο εχθρός τους. Κάποιες άλλες ο καλύτερός τους φίλος. Αλλά κάθε μέρα, όσων ετών και αν είναι τα παιδιά σας, θα είστε ο πιο σημαντικός άνθρωπος για εκείνα.

Για τα νεογέννητα, είστε ο κόσμος τους όλος

Επί εννέα μήνες σας είχαν κοντά τους. Ήσασταν γύρο τους. Και μετά έτσι ξαφνικά δεν είστε εκεί. Μπορεί να βρίσκεστε στην κουζίνα και εκείνο στην κούνια του, αλλά δεν μπορεί να σας μυρίσει... Να νιώσει τη ζεστασιά σας... Δεν μπορεί να ακούσει πια τον χτύπο της καρδιάς σας...

Όσο θα περνάει ο χρόνος, θα ψάχνει νέα πράγματα παρηγοριάς. Αλλά αυτό θα πάρει τουλάχιστον έναν μήνα... Για αυτό, αφήστε προς το παρόν τα πιάτα άπλυτα, αφήστε τα ρούχα στο καλάθι και μην στρώσετε τα κρεβάτια. Αφοσιωθείτε στο νεογέννητο μωράκι σας. Μην του στερείτε την αγκαλιά σας, την παρουσία σας, την αναπνοή σας και το χάδι σας. Για τα μωρά εσείς είστε τα πάντα.

Για τα νήπια

Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά είναι λίγο πιο ανεξάρτητα. Αλλά αν δεν είστε κοντά τους... στο πλάι τους... νιώθουν χαμένα. Ακόμη και αν λένε «όχι», θέλουν τη δική σας καθοδήγηση.

Σίγουρα θέλουν πολλά να τα κάνουν μόνα τους, αλλά θέλουν εσείς να τους κρατήσετε το χέρι όταν χρειαστεί, να τους χαμογελάσετε για να τα παρακινήσετε να συνεχίσουν και να τα αγκαλιάσετε όταν τρομάξουν και τρέξουν προς τα πίσω.

Για τα έφηβα παιδιά

Εσείς είστε η δασκάλα τους, το πρότυπό τους, το στήριγμά τους, ο άνθρωπος που θα αναζητήσουν στην πρώτη τους δυσκολία. Στο πρώτο δάκρυ, την πρώτη απογοήτευση, θα τρέξουν στην αγκαλιά σας. Στην πρώτη χαρά θα σας θέλουν πλάι τους για να την μοιραστούν μαζί σας.

Οπότε ό,τι και αν κάνετε μετά από αυτό το άρθρο, είτε παίξετε με το μωράκι σας, είτε παρακολουθήσετε για 30η φορά την αγαπημένη του ταινία, πάρτε ένα λεπτό και θυμίστε στον εαυτό σας, το πόσο εκπληκτική δουλειά κάνετε κάθε μέρα και πόσο σημαντική είστε για αυτό το μικρό πλασματάκι που φροντίζετε καθημερινά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved