Το πρώτο μου ταξίδι με το μωρό μου, τι πρέπει να έχω μαζί;

Ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε για πρώτη φορά με το μικρό σας και σίγουρα σας έχει πιάσει άγχος για το τι θα πρέπει να πάρετε μαζί σας έτσι ώστε να μην του λείψει τίποτε. Αν μάλιστα ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή πλοίο σίγουρα θα χρειαστείτε και κάποια πράγματα για παν ενδεχόμενο.

Το πρώτο μου ταξίδι με το μωρό μου, τι πρέπει να έχω μαζί;

1. Πρώτο και κύριο είναι σίγουρα οι πάνες. Ποτέ δεν είναι αρκετές και όσες και να έχετε πιθανότατα θα τις χρησιμοποιήσετε. Από την γέννα μέχρι και ηλικία δύο ετών χρειάζεται μια πάνα για κάθε ώρα ταξιδιού, συν μια – δυο έξτρα για κάθε περίπτωση.

2. Μωρομάντηλα. Πάντα να έχετε μαζί σας ένα πακέτο μωρομάντηλα. Δεν χρησιμοποιούνται μόνο για το άλλαγμα αλλά μπορεί να χρειαστούν και ενώ το ταΐζετε και αυτό έχει λερωθεί, ή για να σκουπίσετε κάποιο παιχνίδι που έπεσε ή ακόμη και για τα δικά σας χέρια.

3. Απολυμαντικά μαντηλάκια: Είναι κατάλληλα για να καθαρίζετε επιφάνειες. Ψάξτε για μικρά πακετάκια για να χωρούν στην τσάντα σας.

4. Πανάκι αλλάγματος: Ακόμη και αν έχετε τα μαντηλάκια και καθαρίσετε την επιφάνεια καλό είναι για μεγαλύτερη ασφάλεια να ακουμπήσετε το δικό σας πανάκι για να βάλετε και να αλλάξετε το μωρό σας.

5. Αλλαξιά ρούχα: Τα μωρά είναι σίγουρο ότι θα λερωθούν, γι' αυτό είναι καλό να έχετε μαζί σας μια ή και δύο αλλαξιές ρούχα, ανάλογα με την διάρκεια του ταξιδιού. Δεν θα πείραζε να πάρετε κάτι και για εσάς γιατί δεν αποκλείεται κι εσείς να λερωθείτε.

6. Θερμόμετρο: Τα μωρά έχουν μια τάση να αρρωσταίνουν εκεί που δεν το περιμένετε και χωρίς να έχουν δείξει άλλα σημάδια γι'αυτό είναι καλό ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλο ταξίδι να είστε προετοιμασμένες και γι' αυτό το ενδεχόμενο.

7. Φάρμακα για μωρά: Εάν το μωρό έχει ξεπεράσει τους δυο μήνες την περίοδο του ταξιδιού, να έχετε μαζί, σταγόνες για τα αυτιά του, που βέβαια θα σας έχουν γράψει οι παιδίατροι.

8. Σπρέι για τη μύτη: Όπως και τα αυτάκια έτσι και η μύτη μπορεί να έχει πρόβλημα σε περίπτωση ταξιδιού με το αεροπλάνο. Στεγνώνει και το μικρό σας θα ενοχληθεί αρκετά.

8. Αρκετές πιπίλες: Πόσες φορές θα τις πετάξει κάτω; Καλό είναι να έχετε αρκετές μαζί και για να ηρεμεί αλλά και για να κοιμάται.

9. Μπιμπερό σε ειδικό σάκο: Υπάρχουν ειδικά τσαντάκια που κρατούν τα φαγητά στη θερμοκρασία που θέλετε. Επειδή στο αεροπλάνο θα είναι δύσκολο να βρείτε το κατάλληλο γάλα καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα μπιμπερό.

10. Μικρά παιχνίδια: Είτε αυτά είναι για πολύ μωρά, είτε για μεγαλύτερα παιδιά, καλό θα είναι να τα κουβαλήσετε μαζί σας στην τσάντα σας ή σε κάποιο άλλο τσαντάκι με πράγματα για το μωρό σας. Θα πρέπει να απασχολείται την ώρα του ταξιδιού για να μην γκρινιάζει και βαριέται.

11. Κουβερτούλα: Μπορεί στο αεροπλάνο να έχουν κουβέρτες, αλλά σίγουρα δεν θα θέλατε να τις βάλετε στο μωράκι σας. Χρησιμεύουν και στην περίπτωση που θα θελήσετε να θηλάσετε για να καλυφθείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved