«Μαμά 24/7 - Φροντίζω το μωράκι μου... φυσικά Vo2»

Θυμόσαστε που σας έλεγα για την πρώτη φορά που βούλωσε η μυτούλα της μικρής μου, και σαν άσχετη και πρωτάρα δεν ήξερα τι να κάνω; Ε λοιπόν όχι μόνο έμαθα αλλά είχα και επιλογές. Τι εννοώ;

«Μαμά 24/7 - Φροντίζω το μωράκι μου... φυσικά Vo2»

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Καθώς η μικρή μου μεγάλωνε, και ενώ είχα μάθει να χρησιμοποιώ τις αμπούλες φυσιολογικού ορού Clinofar στην μπέμπα μου άρχισε να ενοχλεί η όλη διαδικασία. Δεν ξέρω γιατί αλλά ενώ διανύαμε τον 6ο μας μήνα, βούλωσε πάλι η μύτη της και τι στιγμή που πήγα να της την καθαρίσω άρχισε να κλαίει και να κουνάει το κεφάλι της. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να της καθαρίσω τα ρουθουνάκια αλλά ένιωθα τύψεις που έκανα το παιδί μου να κλαίει.

Μετά από δύο μέρες και ενώ έψαχνα ξανά στο διαδίκτυο τρόπους για να μην την ενοχλεί ο ορός στη μυτούλα, μια ξαδέρφη μου που είχε σαραντίσει μου ζήτησε να πάω να τη δω μιας και είχα να τη δω από τη μέρα που είχε γεννήσει στο μαιευτήριο. Πήγα χωρίς τη μικρή μου. Κάποια στιγμή και ενώ ήμουν αρκετή ώρα στο σπίτι της, μου είπε «Πάω μια στιγμή να τον αλλάξω τον μπομπιράκο, να του καθαρίσω τη μυτούλα του και έρχομαι». Σηκώθηκα και πήγα μαζί της, μιας και ήθελα να δω πώς θα καθαρίσει τη μυτούλα του. Προς έκπληξή μου είδα να παίρνει ένα «καλώδιο» να βάζει τη μία άκρη στο ρουθούνι του μικρού και την άλλη στο στόμα της.

-----------------------98u90o98

«Παιδί μου τι κάνεις εκεί;» της είπα έκπληκτη; «Τι είναι αυτό;» ρώτησα καθώς κάτι τέτοιο δεν είχα ξαναδεί. Μου εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο καθαρίζει τη μυτούλα του και ότι ούτε τον ενοχλεί ούτε και κλαίει. Τη ρώτησα πώς θα το βρω και ποιας εταιρίας είναι και μου είπε ότι ονομαζόταν Clinofar Ρινικός Aποφρακτήρας και μου εξήγησε ότι τη βοηθάει να ελευθερωθούν οι ρινικές κοιλότητες από τις ρινικές εκκρίσεις.

Αυτό ήταν! Έπρεπε να το δοκιμάσω. Αφού έφυγα από το σπίτι της, πήγα στο φαρμακείο και ζήτησα τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar. Η φαρμακοποιός μου εξήγησε, αφού τη ρώτησα, ότι έχει εύκαμπτο ρύγχος που προσαρμόζεται τέλεια στο μικρό ρουθούνι του μωρού. Μου είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιώ το ρινικό αποφρακτήρα σε συνδυασμό με την αμπούλα Clinofar ώστε να ρευστοποιηθούν οι εκκρίσεις. Κάθε φορά που θα ολοκλήρωνα λοιπόν τη χρήση, για αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων μου έδωσε τα ανταλλακτικά ρύγχη για να τα αλλάζω.

----------------------------------refills 3

Πήγα στο σπίτι και αμέσως δοκίμασα το νέο μου gadget. Η μικρή μου δεν έκλαψε καθόλου και δεν αισθάνθηκε καμία δυσφορία. Τελικά υπάρχουν άπειροι τρόποι να ανακουφίζεις ένα μωρό αρκεί να το ψάχνεις περισσότερο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved