«Το μωρό μου βγάζει δοντάκια! Τι μπορώ να κάνω για να το ανακουφίσω;»

Ο ερχομός ενός μωρού αλλάζει εντελώς τη ζωή κάθε γονιού και χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το πρώτο κλάμα, το πρώτο χαμόγελο, τα πρώτα βήματα, κάθε στιγμή είναι ιδιαίτερη και απολαυστική! Χωρίς να το καταλαβαίνετε το μωράκι σας, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που θα βγάλει τα πρώτα του δοντάκια. Πώς όμως μπορείτε να το βοηθήσετε;

«Το μωρό μου βγάζει δοντάκια! Τι μπορώ να κάνω για να το ανακουφίσω;»

Η περίοδος αυτή ξεκινάει περίπου όταν το μωράκι σας γίνει έξι μηνών και διαρκεί έναν χρόνο, ίσως και περισσότερο. Όλο αυτό το διάστημα χρειάζεται φροντίδα για τα δόντια του και είναι απαραίτητο να του δίνετε τροφές που έχουν ασβέστιο και βιταμίνη D. Όσο μεγαλώνει, η στοματική υγιεινή πρέπει να γίνει καθημερινή του συνήθεια και να πλένει τα δοντάκια του τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα!

Ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες, το μωράκι σας θα έχει πολλά σάλια. Φροντίστε να το σκουπίζετε συχνά και να του δίνετε ειδικά παιχνίδια για τα δοντάκια. Αν δεν έχετε κάτι εύκαιρο μπορείτε να του δώσετε ακόμα και το δάχτυλό σας, πάντα βέβαια αφού έχετε πλυθεί και έχετε εξασφαλίσει ότι δεν θα του μεταδώσετε μικρόβια!

Ένα ακόμα μυστικό για την ανακούφιση του μωρού σας βρίσκεται στα παγωμένα αντικείμενα! Βάλτε το αγαπημένο του παιχνίδι ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις ή ένα κομμάτι κάποιου υφάσματος που δεν βγαίνουν οι κλωστές, για λίγη ώρα στην κατάψυξη και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποιες τροφές. Βάλτε για λίγη ώρα στην κατάψυξη μία μπανάνα ή κάποιο μήλο κομμένο σε κομματάκια και μετά δώστε το στο μικρό σας να να το μασήσει. Αμέσως θα είναι όλα καλύτερα και το αίσθημα ανακούφισης θα ζωγραφιστεί στο προσωπάκι του!

Μην ξεχνάτε τον σύμμαχό σας σε αυτές τις περιπτώσεις: την πιπίλα! Αν και πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, ιδιαίτερα όταν εμφανιστούν τα πρώτα δοντάκια, τους πρώτους μήνες μία πιπίλα μπορεί να κάνει θαύματα! Εναλλακτικά μπορείτε να του δώσετε να μασήσει την οδοντόβουρτσα του.

Το χρονικό αυτό διάστημα είναι αρκετά επίπονο για το μικρό σας! Κάντε υπομονή, απολαύστε ακόμα και αυτές τις μοναδικές στιγμές και όσο μπορείτε προσφέρετε στο μωράκι σας λύσεις ανακούφισης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved