Οι «σουπερ» δυνάμεις που αποκτά μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Οι εννέα μήνες τις εγκυμοσύνης είναι από τους πιο υπέροχους και σίγουρα μοναδικούς μήνες στη ζωή μίας γυναίκας! Τα συμπτώματα μπορεί ορισμένες φορές να γίνονται ανυπόφορα και η κούραση να έχει γίνει πλέον μόνιμη, αλλά το σώμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης πραγματικά μας εκπλήσσει!

Οι «σουπερ» δυνάμεις που αποκτά μία γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όλοι έχουμε ακούσει για την ευαίσθητη όσφρηση μίας εγκύου και τις περίεργες γευστικές τις προτιμήσεις. Όπως έχουν αποδείξει οι έρευνες, η εγκυμοσύνη επηρεάζει το μυαλό μίας γυναίκας το οποίο λειτουργεί διαφορετικά τους εννέα αυτούς μήνες. Οι αισθήσεις αποκτούν μία παραπάνω ευαισθησία και οι δεξιότητες που έχουν να κάνουν κυρίως με τα συναισθήματα ενισχύονται!

Το yahoo parenting έκανε μία μικρή έρευνα μέσω των social media και μαμάδες από κάθε μέρος του κόσμου αποκάλυψαν τις «σούπερ δυνάμεις» τους!

«Θυμάμαι μπορούσα να συγκεντρωθώ πολύ πιο εύκολα και ότι έβαζα στόχο το κατάφερνα!»

Μία έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο έδειξε ότι το ποσοστό των εγκύων που ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης έχουν πολύ ευαίσθητη όσφρηση και γεύση φτάνει το 76%!

«Ήμουν ένα πρωί στο μετρό και μπορούσα να ξεχωρίσω το άρωμα που φορούσε κάποιος στην άλλη άκρη του βαγονιού!»

«Η όσφρηση μου είχε τρελαθεί! Μπορούσα να μυρίσω τι υπήρχε μέσα στο ψυγείο ενώ ήταν κλειστό, μου μύριζε άσχημα στο δρόμο το τσιγάρο των άλλων που ήταν σε διπλανά αμάξια,μπορούσα να μυρίσω ακόμα και το κρασί από ένα διπλανό δωμάτιο! Ήταν τρελό!»

«Η αίσθηση της γεύσης μου είχε οξυνθεί πάρα πολύ! Θυμάμαι όταν έτρωγα κάτι γλυκό που περιείχε ζάχαρη μπορούσα να νιώσω κάθε έναν κόκκο ξεχωριστά μέχρι που έγινε ενοχλητικό!»

«Μπορούσα να ακούσω και την παραμικρή σταγόνα και τραγούδια ξαφνικά άρχιζαν να επηρεάζουν όχι μόνο τα συναισθήματά μου αλλά και τους σφυγμούς μου!»

Και φυσικά η πιο δυνατή και χαρακτηριστική δύναμη που χαρίζει μία εγκυμοσύνη είναι το ένστικτo!

«Εκείνο το διάστημα άρχιζα να αναπτύσσω πολύ ισχυρό ένστικτο που το έχω ακόμα και σήμερα. Θυμάμαι ένα πρωινό που είχα αφήσει τον γιο μου στην αδερφή μου, διαισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και λίγες ώρες αργότερα η αδερφή μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι είχε ανεβάσει πυρετό. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που μου συνέβη κάτι τέτοιο.»

«Είναι σαν το σώμα μου να ξέρει ότι το μωρό μου με χρειάζεται και αυτό το ένιωθα ήδη από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved