Οι πιο υπέροχες στιγμές τον πρώτο χρόνο της μητρότητας!

Η μητρότητα είναι ο πιο σπουδαίος, όμορφος και ταυτόχρονα δύσκολος ρόλος για μια γυναίκα, ειδικά το πρώτο διάστημα που γίνεται μαμά. Παρά τις δυσκολίες όμως, ο πρώτος χρόνος έχει τις πιο όμορφες και τρυφερές στιγμές που πάντα σας μένουν.

Οι πιο υπέροχες στιγμές τον πρώτο χρόνο της μητρότητας!

Αν τις πάρουμε με χρονική σειρά, οι στιγμές αυτές είναι...

... η πρώτη σας επαφή με το μωρό σας
Είναι στην κοιλιά σας εννέα μήνες, σε καμία όμως περίπτωση δε φαντάζεστε αυτό που νιώθετε όταν πρωτοδείτε και πρωτοαγγίξετε το μωρό σας. Είναι η στιγμή που νιώθετε μία μοναδική ευτυχία και ένα συναίσθημα ολοκλήρωσης!

...το πρώτο του κλάμα
Εκείνη τη στιγμή για εσάς είναι ο πιο όμορφος ήχος! Νιώθετε ανακούφιση ότι το μωράκι σας είναι καλά και είναι κάτι ακόμα που σας κάνει να συνειδητοποιήσετε ότι γίνατε μαμά. Μετά βέβαια, αυτός ο ήχος εντάσσεται στην καθημερινότητά σας και σας συνοδεύει για μερικά ακόμα χρόνια!

... το πρώτο πραγματικό γέλιο
Και μόνο ένα αχνό χαμόγελο ενός μωρού αρκεί να ξετρελάνει τους πάντες. Φανταστείτε λοιπόν πώς νιώθει μια μαμά όταν ακούει το πρώτο πραγματικό γέλιο του μωρού της!

...η πρώτη φορά που το μωρό σας, σας αναγνωρίζει
Είναι η στιγμή που το μωρό σας θα καρφώσει το βλέμμα του στο δικό σας και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

...το πρώτο του φιλί
Ίσως να μην είναι κανονικό φιλί, αλλά μία προσπάθεια του μωρού σας να μιμηθεί μία κίνηση που έχει δει. Πλησιάζει στο μάγουλό σας, σας αγγίζει με τα χειλάκια του και μετά σας κοιτάει και περιμένει την αντίδρασή σας! Εσείς όπως είναι φυσικό, λιώνετε!

...το πρώτο του μπουσούλημα
Αρχίζει να επικοινωνεί με τους γύρω του και θέλει να ανακαλύψει όλο τον κόσμο.Το μωρό σας πλέον μπουσουλάει και καλείστε να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις!

...τα πρώτα του βήματα
Μετά το μπουσούλημα δειλά δειλά, αρχίζει να στέκετε όρθιο μόνο του, έπειτα με τη βοήθειά σας κάνει μερικά βηματάκια και έρχεται η στιγμή που ξαφνικά βλέπετε το μωρό σας να σας πλησιάζει με ένα δύο βήματα μόνο του!

...η πρώτη φορά που σας λέει μαμά
Ίσως να μην γίνει στον πρώτο χρόνο, αλλά πιο μετά και πάλι όμως λατρεύετε κάθε κραυγή που βγάζει το μωρό σας όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Όταν πει για πρώτη φορά μαμά είναι ίσως ή δεύτερη πιο δυνατή και συγκινητική στιγμή μετά τη γέννησή του και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved