Τα δύο μυστικά που δε γνωρίζατε για την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου!

Από τη στιγμή που μάθατε ότι είστε έγκυος το μόνιμο άγχος που σας διακατέχει είναι το παιδί σας να είναι υγιές και να αναπτυχθεί σωστά! Και όμως, όπως έδειξαν κάποιες έρευνες, η ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου επηρεάζεται από δύο παράγοντες που δε φαντάζεστε!

Τα δύο μυστικά που δε γνωρίζατε για την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου!

Ο πρώτος παράγοντας είναι το πόσες βδομάδες διήρκεσε η κύηση σας. Οι πρώτοι εννέα μήνες που μεγαλώνει το μωρό στην κοιλιά είναι καθοριστικοί για την υγεία του. Έρευνες έδειξαν ότι όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα που περάσει ένα μωρό στο πρώτο του «σπίτι», τόσο πιο ολοκληρωμένα αναπτύσσεται και ο εγκέφαλός του!

Εξίσου σημαντικός για την ανάπτυξη του βρεφικού εγκεφάλου, είναι και ο θηλασμός. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι μαμάδες πρέπει να θηλάζουν τα παιδιά τους αποκλειστικά μέχρι το μωρό να φτάσει στην ηλικία των έξι μηνών και να συνεχίζουν, συμπληρωματικά, για όσο περισσότερο διάστημα μπορούν!

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, καθώς και οι πρώτοι μήνες ζωής του μωρού σας είναι πολύ σημαντικοί για να «χτιστούν» γερά θεμέλια για την ανάπτυξή του και την υγεία του και πρέπει και εσείς με τη σειρά σας να δώσετε τη δέουσα προσοχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved