Όταν τα παράπονα δεν έχουν τέλος

Έρευνες έχουν αποδείξει πως οι περισσότερες νέα μανούλες αφού φέρουν το πρώτο τους μωράκι στον κόσμο εκδηλώνουν διάφορες μορφές κατάθλιψης! Αυτό που πρόσφατα διαβάσαμε και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ένα ποσοστό γυναικών αμέσως μετά τον τοκετό ξεκινούν την... γκρίνια!

Όταν τα παράπονα δεν έχουν τέλος

Μπορεί και σε εσάς να έχει συμβεί αλλά να μην έχετε δώσει την πρέπουσα σημασία... εσείς γιατί οι γύρω σας τραβούν τα πάνδεινα αλλά δεν μιλούν με την αιτιολογία της.. λεχώνας! Θυμώνετε με το παραμικρό, ξεσπάτε φωνάζοντας, νιώθετε ότι όλοι είναι εναντίον σας και γκρινιάζετε ακόμη και τα πιο ασήμαντα παραβλέποντας έτσι την μεγάλη χαρά που έχει έρθει στο σπίτι σας! Φυσικά μπροστά στο μωρό είστε μια «Αγία», αλλά συνήθως την πληρώνει ο σύντροφος, που ας πούμε, πήρε λάθος πάνες ή κράτησε στραβά το μωρό ή δεν το άλλαξε σωστά! Hello... ξυπνήστε... παραμερίστε τα νεύρα σας και απολαύστε τα στιγμές! Πώς;

- Βρείτε την πραγματική αιτία που σας προκαλεί γκρίνια! Μπορεί για παράδειγμα να φταίει το ότι έχετε πάρει μερικά κιλά και όχι το ότι το φαγητό που έφτιαξε η πεθερά σας είναι πολύ λιπαρό!

- Πριν βάλετε τις φωνές, πάρτε μερικές βαθιές ανάσες και μιλήστε ήρεμα με τον άνθρωπο που σας προκάλεσε νεύρα!

- Μην απαιτείτε από τους άλλους να αλλάξουν συμπεριφορά απέναντι σας γιατί λόγω της κατάστασης σίγουρα δείχνουν κατανόηση, οπότε το λάθος το κάνετε εσείς.

- Την στιγμή που πάτε να ξεσπάσετε με οποιονδήποτε τρόπο, ανοίξτε την πόρτα και βγείτε λίγο έξω να πάρετε αέρα, περπατήστε να καθαρίσει το μυαλό σας, τρέξτε να σας φύγει η ένταση

Αν δεν υπάρχει πραγματική και σοβαρή αιτία μην χαλάτε την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργεί το μωρό σας στο σπίτι. Ασφαλώς και είμαστε άνθρωποι κι έχουμε στιγμές ξεσπάσματος, ιδίως με την καινούργια κατάσταση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όμως ενωθείτε με τον σύντροφο σας και αντιμετωπίστε μαζί την κατάσταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved