Χρήσιμα tips για να θηλάσουμε σωστά το μωρό μας

Όσες γυναίκες έχουν θηλάσει μιλούν για μία μοναδική εμπειρία. Τα οφέλη του θηλασμού είναι πολλά τόσο για την ίδια την μητέρα όσο και για το μωρό.

Χρήσιμα tips για να θηλάσουμε σωστά το μωρό μας

Υπάρχουν όμως φορές που μία νέα-κυρίως-μαμά δεν ξέρει πώς να θηλάσει σωστά το αγγελούδι της. Εμείς σας παρουσιάζουμε χρήσιμα tips για ένα σωστό θηλασμό.

• Το πρωί που ξυπνάτε, κάντε μπάνιο, πλένοντας σχολαστικά το στήθος σας, τις πτυχές κάτω από αυτό και τις μασχάλες με σαπούνι και νερό. Μην χρησιμοποιείτε αντισηπτικά.
• Την ώρα του θηλασμού η θέση σας πρέπει να είναι αναπαυτική. Αν προτιμάτε να κάθεστε, βάλτε ένα μαξιλάρι στα γόνατά σας. Κρατήστε με το ένα χέρι το στήθος σας από κάτω και με την παλάμη του άλλου σας χεριού κρατήστε το κεφάλι του μωρού από τον αυχένα. Όταν η θηλή και το στόμα του είναι στην ίδια γραμμή, σπρώξτε ελαφρά το κεφαλάκι του για να αρπάξει τη θηλαία άλω (η σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή) , όχι τη θηλή.
• Για να πετύχετε την σωστή θέση θηλασμού, κρατήστε το στήθος σας με τα τέσσερα δάχτυλα από κάτω και τον αντίχειρα πάνω κοντά στη θηλαία άλω, ώστε να πιέζετε ελαφρά κατά τη διάρκεια του θηλασμού και να μην κλείνεται η μύτη του μωρού.
• Για τις πρώτες τρεις μέρες του νεογέννητου καλό είναι να θηλάσετε και από τους δύο μαστούς, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
• Αν είστε από τις μητέρες που το γάλα έρχεται απότομα, για να μην πετρώσει το στήθος, θηλάστε και από τους δύο μαστούς στο ίδιο γεύμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved