Πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν το παιδί σας μπουσουλάει

Είναι ένα αρκετά σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη του μωρού σας. Γίνεται πιο δυνατό, μαθαίνει τι έχει γύρω του και βελτιώνει τις δυνατότητές του. Είναι κάτι φυσιολογικό που έρχεται αυτόματα στα παιδιά. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που τα μωρά μπουσουλάνε από 6 έως 9 μηνών, ή και περιπτώσεις που δεν μπουσουλάνε καθόλου.

Πράγματα που πρέπει να ξέρετε αν το παιδί σας μπουσουλάει

Στο φυσιολογικό μπουσούλημα το παιδί θα αρχίσει να κινείται με τα πόδια και τα χέρια και σιγά - σιγά θα σταθεί στα πόδια του και θα αρχίσει να περπατάει. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

1. Κάθε μωρό μεγαλώνει με διαφορετικό τρόπο. Το κάθε μωρό θα αρχίσει να το κάνει όταν είναι έτοιμο. Εάν δεν έχει μάθει μέχρι τους 9 μήνες, συζητείστε το με τον παιδίατρο.

2. Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά να μπουσουλάνε, βάζοντας τους παιχνίδια μακριά για να τα κάνουν να τα πιάσουν. Δεν χρειάζεται πίεση όμως, θα το κάνουν όταν θα αισθανθούν έτοιμα.

3. Όταν αρχίσει να κινείται θα χρησιμοποιεί το στομάχι του. Θα κάνει δηλαδή κινήσεις με την κοιλιά ακουμπισμένη στο πάτωμα. Μετά θα αρχίσει να κάνει προσπάθειες να σηκωθεί βάζοντας δύναμη στα χέρια και πολλές φορές μπορεί να στέκεται στο πλάι μέχρι να καταφέρει το σωστό τρόπο.

4. Σε αυτό το στάδιο και όταν θα αρχίσει να φτάνει αντικείμενα, θα πρέπει να προσέχετε τι έχετε γύρω του. Να απομακρύνετε πράγματα που θα μπορούσαν να πέσουν στο κεφάλι του.

5. Όταν αρχίσουν να μπουσουλάνε, το πάτωμα σας θα πρέπει να είναι πάντα πεντακάθαρο και να μην υπάρχουν μικροαντικείμενα που θα μπορούσε να καταπιεί.

6. Εάν έχετε σκαλιά, πρέπει να βάλετε ένα πορτάκι ή κάτι που να το εμποδίζει είτε στην άνοδο είτε στην κάθοδο. Φροντίστε να είναι ασφαλής η σκάλα για να μην έχετε συνεχώς άγχος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved