Ολα όσα χρειάζεται το μωρό μας είναι Αγάπη, Υπνος και Παιχνίδι!

Ολα όσα χρειάζεται το μωρό μας είναι Αγάπη, Υπνος και Παιχνίδι!

Πανευρωπαϊκή έρευνα των Pampers παρουσιάζει τους διάφορους τρόπους που οι γονείς Αγαπούν, Κοιμίζουν και Παίζουν με το μωρό τους

Ολα όσα χρειάζεται το μωρό μας είναι Αγάπη, Υπνος και Παιχνίδι!

Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι αγάπης και κάθε γονιός έχει τον δικό του, μοναδικό τρόπο να δείξει την αγάπη του στο μωρό του. Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο: αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τα μωράκια σας, σε αυτά τα χρόνια της ανάπτυξής τους είναι η Αγάπη, ο Ύπνος και το Παιχνίδι.
Τα Pampers, κατανοώντας τη σύγχυση που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι γονείς, όταν κατακλύζονται από μια πληθώρα πληροφοριών, πραγματοποίησαν μια πανευρωπαϊκή έρευνα, με θέμα την Αγάπη, τον Ύπνο και το Παιχνίδι και με στόχο να αποκαλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των μωρών. Η συγκεκριμένη έρευνα καταδεικνύει πως αυτοί οι τρεις παράγοντες συσχετίζονται και συμβάλλουν καταλυτικά στην υγιή και χαρούμενη ανάπτυξη των μωρών.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ύπνος
Κάθε γονιός αναγνωρίζει την σημαντικότητα του ύπνου στην ανάπτυξη των μωρών τους. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα μωρά επεξεργάζονται όλες τις πληροφορίες που αφομοίωσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ως μέρος της διαδικασίας μάθησης τους. Μάλιστα, ο εγκέφαλός τους είναι πολύ ενεργός κατά τη διάρκεια του ύπνου.


Τα θετικά νέα που αποκαλύπτει η έρευνα των Pampers είναι πως τα μωρά στη δυτική Ευρώπη τα πάνε πολύ καλά με τον ύπνο, καθώς τα ¾ των μωρών (75%) συνηθίζουν να κοιμούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

ipnos

Οι γονείς στην Ευρώπη ακολουθούν μια ρουτίνα στον ύπνο που βοηθά τα μωρά τους να κοιμηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας: 
Η έρευνα αναφέρει πως τα μωρά που πηγαίνουν για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και στο δικό τους δωμάτιο, είναι αυτά που απολαμβάνουν καλύτερα τον ύπνο τους.
Κάποιες χώρες ηγούνται της παραπάνω προσέγγισης, ανατρέποντας τον εντυπωσιακό μέσο όρο στην Ευρώπη (75%) με ποσοστά που ξεπερνούν το 80%. Για παράδειγμα, το 86% των Βέλγων, το 81% των Γερμανών και το 84% των Ολλανδών γονιών διαπρέπουν στην τέχνη του να βάζουν τα μωρά τους για ύπνο, ενώ παράλληλα είναι εντυπωσιακό πως το 60% των γονιών στη Γαλλία υποστηρίζουν πως τα μωρά τους πάντα κοιμούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτές άλλωστε είναι και οι χώρες που δίνουν τη μεγαλύτερη έμφαση στο να βάζουν τα μωρά τους για ύπνο στο δωμάτιό τους, την ίδια ώρα κάθε νύχτα.

Καλά εκπαιδευμένα ή απλά τυχερά;
Αν το μωρό σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας, μην ανησυχείτε, καθώς η εξάσκηση πραγματικά μπορεί να αποδώσει. Η έρευνα των Pampers δείχνει πως οι πλειοψηφία των γονιών (72%) πιστεύει πως οι συνήθειες ύπνου των μωρών τους οφείλονται σε τυχαία γεγονότα.

Τα καλά νέα είναι πως αυτά τα δυο δεν σχετίζονται καθόλου και πως οι γονείς πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως μπορούν να βοηθήσουν τα μωρά τους να μάθουν πώς να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακολουθώντας κάποιες βασικές αρχές.

Η Dr. Luci Wiggs σχολίασε σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας: «Αυτό που οι περισσότεροι γονείς δεν συνειδητοποιούν είναι πως ο ύπνος, όπως και κάθε άλλη ικανότητα στη ζωή του μωρού, μπορεί να διδαχθεί. Είναι μάλλον απίθανο το μωρό σας να μάθει να κοιμάται από μόνο του, εάν δεν του προσφέρετε τη βοήθειά σας. Όπως και σε κάθε άλλη συμπεριφορά, οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν στρατηγικές για να βοηθήσουν το μωρό τους να μάθουν τις απαραίτητες δεξιότητες για το πώς να κοιμούνται σωστά. Η συγκεκριμένη έρευνα παρουσιάζει με πολύ θετικό τρόπο τις συνήθειες ύπνου των μωρών στην Ευρώπη και αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη, καθώς οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι γονείς είναι αποτελεσματικές. Προφανώς, ο κάθε γονιός έχει τον δικό του τρόπο χειρισμού των πραγμάτων, αλλά το να επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα, όπως για παράδειγμα να διατηρεί μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που βάζει το μωρό του για ύπνο, συμβάλει, ώστε το μωρό να μάθει να αναγνωρίζει την ώρα που πρέπει να κοιμηθεί. Παρομοίως, τα μωρά θα πρέπει να συνηθίσουν να κοιμούνται στο δικό τους δωμάτιο, πράγμα που τους επιτρέπει να αναπτύξουν αξιόλογες αυτόβουλες τεχνικές, που θα τα βοηθήσουν να κοιμηθούν ξανά, χωρίς να χρειάζονται την παρέμβαση των γονιών τους, σε περίπτωση που ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ακόμη, διασφαλίζοντας οι γονείς πως το μωρό τους παραμένει στεγνό κατά τη διάρκεια της νύχτας, αποτελεί έναν επιπλέον τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί ο αδιάλειπτος ύπνος τους. Ένας απλός τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι η χρήση πάνας υψηλής απορροφητικότητας».

ereuna

Όταν λοιπόν το μωρό σας έχει καλό και αδιάλειπτο βραδινό ύπνο, είναι σίγουρο πως θα ξυπνάει κάθε μέρα με πολύ καλή διάθεση! Για το λόγο αυτό τα νέα Pampers Baby – Dry, με πυρήνα που κλειδώνει την υγρασία καλύτερα από τις κοινές πάνες, κρατάει το μωράκι σας έως και 2 φορές πιο στεγνό για όλη τη νύχτα, προσφέροντάς του την άνεση που χρειάζεται!

amesa01

Παιχνίδι

Οι κανόνες του παιχνιδιού!
Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι παιχνιδιού με το παιδί σας. Στην Ευρώπη έχουμε σίγουρα διακριθεί στο παιχνίδι, καθώς σχεδόν όλοι οι γονείς αναγνωρίζουν τα οφέλη του παιχνιδιού με το παιδί τους (96%) και σχεδόν οι μισοί (44%) περνούν περισσότερα από 90 λεπτά παιχνιδιού και διασκέδασης κάθε μέρα με τα μωρά τους.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι παίζει το γεγονός πως οι γονείς αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη των παιδιών τους. Από τους ερωτηθέντες, το 62% αναγνωρίζουν το παιχνίδι ως ένα ουσιαστικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας, ενώ οι Γερμανοί διακρίνονται για τη σημασία που δίνουν στη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού. Από την άλλη πλευρά, το 38% των γονιών στην Ελλάδα ανατρέπουν τα δεδομένα, δηλώνοντας ως βασικό λόγο παιχνιδιού με τα μωρά τους τη διασκέδαση.

Στο ερώτημα, ποιος αποτελεί τον αγαπημένο σύντροφο των μωρών για παιχνίδι αναδείχθηκαν με 41% οι μαμάδες!

Οι γονείς πιστεύουν πως ο αυθορμητισμός είναι ο καλύτερος

Όταν μιλάμε για σωστούς τρόπους παιχνιδιού με τα μωρά μας, το 76% των γονιών υποστηρίζει το αυθόρμητο παιχνίδι, ως μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, συγκριτικά με το 15% που προτιμάει να ακολουθεί μια καθημερινότητα με συγκεκριμένο χρόνο για παιχνίδι. Οι χώρες που ακολουθούν τον προγραμματισμό από τον αυθορμητισμό είναι η Γερμανία (27%) και η Ολλανδία (20%), ενώ η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα και η Σουηδία απορρίπτουν τελείως την τακτική ρουτίνα.

Η νοσταλγία για «αυθεντικό» παιχνίδι
Παρουσιάζεται μια έντονη νοσταλγία για πιο παραδοσιακούς τρόπου παιχνιδιού, καθώς σχεδόν όλοι οι γονείς (86%) συμφωνούν πως τα μωρά τους ακόμη και σήμερα προτιμούν πιο παραδοσιακές μεθόδους παιχνιδιού. Επιπλέον, το 64% αισθάνεται πως τα μοντέρνα παιχνίδια περιορίζουν την φαντασία των μωρών τους.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης πως τα μωρά (88%) αξιοποιούν ακόμη περισσότερο τη φαντασία τους παίζοντας χωρίς παιχνίδια.

amesa02

Αγάπη

Η αγάπη είναι το παν! Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι να δείξετε την αγάπη σας στα μωρά σας. Σχεδόν όλοι οι γονείς στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τη σημασία του να εκφράζουν την αγάπη τους και την επιρροή που έχει στα μωρά τους (98%), ενώ τα φιλιά και οι αγκαλιές από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους (84%) είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος έκφρασής.
Σχεδόν ομόφωνα, το 97% των γονιών αναγνωρίζουν την ικανότητα των μωρών τους να αντιληφθούν και να ανταποκριθούν στην αγάπη των γονιών τους από τη γέννησή τους, είτε μέσω μιας λάμψης των ματιών τους, μέσω ενός θορύβου ή γέλιου τους. Αλώστε οι γονείς γνωρίζουν τα σημάδια των μωρών τους που υποδηλώνουν την αγάπη τους.

Ανάγκη για περισσότερη αγάπη

Η έρευνα των Pampers αποκαλύπτει την ανάγκη που υπάρχει για περισσότερη αγάπη – το 36% των γονιών αισθάνεται πως η σύγχρονη κοινωνία δίνει πολύ μικρή βαρύτητα στην προσφορά τρυφερότητας προς τα μωρά ενώ, οι Γερμανοί (40%) και οι Έλληνες (54%) γονείς νιώθουν περισσότερο παθιασμένοι και υπερτερούν του μέσου όρου των δυτικών Ευρωπαίων.

Οι μαμάδες έχουν τον τελευταίο λόγο

Ανεξαρτήτως των διπλωματικών κανόνων που επικρατούν σε κάθε σπίτι, τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν πως σε ότι αφορά στην ανατροφή των παιδιών το 78% των μητέρων συμφωνούν με τον σύντροφό τους. Ωστόσο, σε ποσοστό 85% οι γονείς στην Ευρώπη συμπεραίνουν πως οι μαμάδες εξακολουθούν και έχουν τον τελευταίο λόγο, όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων.
Εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου - μαμάς, μπαμπάς και αδέρφια- τα μωρά αισθάνονται ευτυχισμένα όταν περνούν χώρο με τους παππούδες τους.

Το χτίσιμο μιας στενής και συναισθηματικής σχέσης ξεκινάει από την πρώτη μέρα ζωής των μωρών, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια την εγκυμοσύνης. Η συγκεκριμένη αμφίδρομη διαδικασία είναι καθοριστική για την υγεία και ευεξία των αναπτυσσόμενων μωρών και νηπίων.

amesa03

179.99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Hape Happy Family Ξύλινο Κουκλόσπιτο Mansion (E3405Α)
17.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ STAR WARS
55.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
REEBOK HEXAFFECT RUN 4
89.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Duchess of Nemours
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Αυτά τα κορίτσια μεταμφιέστηκαν στις πρωταγωνίστριες του Hocus Pocus και μας άφησαν άφωνους (pics)

Αυτά τα κορίτσια μεταμφιέστηκαν στις πρωταγωνίστριες του Hocus Pocus και μας άφησαν άφωνους (pics)

Αυτά τα κορίτσια ντύθηκαν ως αδερφές Sanderson από την ταινία Hocus Pocus…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Πώς είναι η ζωή με ένα 2χρονο παιδί; Μια μαμά απαντά μέσα από σκίτσα (pics)

Πώς είναι η ζωή με ένα 2χρονο παιδί; Μια μαμά απαντά μέσα από σκίτσα (pics)

Αυτά τα σκίτσα είναι διαφορετικά και πολύ πολύ αληθινά.
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να πλένουν σωστά τα χέρια τους

Γιατί είναι σημαντικό να μάθουν τα παιδιά να πλένουν σωστά τα χέρια τους

Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών: Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πλένουν συχνά και σωστά…
Διάβασε τη συνέχεια
ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΟ MOTHERSBLOG
«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από το Mothersblog.gr

«Τι να μαγειρέψω σήμερα;», αναρωτιέστε ξανά; Αν ναι, τότε ακολουθήστε το πρόγραμμα…
Διάβασε τη συνέχεια

Best of DPG network

MOTHERTOOLS
novalac-logo
Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η εγκυμοσύνη σας ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Το μωρό σας μήνα με το μήνα

Υπολογισμός Σύλληψης & Ωορρηξίας

Εξετάσεις

Εξετάσεις

Θηλασμός

Θηλασμός

Μαιευτήριο

Μαιευτήριο

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Ημερομηνία Υπολογισμού Τοκετού

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Υπολογισμός Εβδομάδας Κύησης

Τα πάντα για τον Αυτισμό

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies