Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο καιρός «φόρεσε» τα καλά του κι η θερμοκρασία, πλησιάζοντας προς το καλοκαίρι, αρχίζει κι ανεβαίνει.

Το πρώτο μπάνιο του μωρού στη θάλασσα. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Αρκετοί γονείς, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που έχουν ελεύθερο χρόνο, πηγαίνουν στην παραλία για να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο. Τι γίνεται όμως εάν υπάρχει μωρό στην οικογένεια; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Καταρχήν πόσο μηνών πρέπει να είναι το μωρό για να κάνει την πρώτη του βουτιά; Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό είναι το μωράκι να έρχεται σε επαφή με το νερό της θάλασσας μετά την ηλικία των 6 μηνών.

Εσείς ως γονιός όμως θα πρέπει να φροντίσετε τα πάντα για την προετοιμασία του. Επειδή ο ήλιος είναι βλαβερός, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για το τι αντιηλιακό θα βάλετε στο παιδάκι σας, σε όλο το σώμα και το πρόσωπό του. Εκτός από αυτό, θα πρέπει να έχετε μαζί σας δύο μαγιό, καπελάκι, και σαμπρέλα η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο βάρος του.

Αφού τα έχετε όλα αυτά, διαβάστε προσεχτικά τις παρακάτω οδηγίες για την ασφάλειά του.
• Επειδή η θάλασσα είναι πολύ κρύα, θα πάρετε το μωράκι σας αγκαλιά και θα μπείτε σιγά σιγά. Να βραχούν δηλαδή πρώτα τα ποδαράκια του. Μην το αφήσετε λεπτό από τα χέρια σας. Έχει την ανάγκη σας. Και φυσικά μην αρχίσετε να το βρέχετε σε όλο του το σώμα.
• Προσπαθήστε να κάνετε το μωρό σας να αισθανθεί άνετα με τη θάλασσα. Παίξτε με τα χέρια σας με το νερό και προτρέψτε το να κάνει κι εκείνο το ίδιο. Μην ξεχνάτε ότι τα μωρά ό,τι δουν, το κάνουν.
• Εάν το μωρό είναι χαρούμενο κι ευδιάθετο, τότε μόνο μπορείτε να βρέξετε απαλά το σωματάκι του και στην συνέχεια το κεφαλάκι του.
• Μπορείτε να τοποθετήσετε μπρούμυτα το παιδάκι σας, κρατώντας το με το ένα χέρι από το στήθος του και με το άλλο από τον ποπό του. Εάν η θάλασσα έχει κύμα, μην το επιχειρήσετε.
• Άλλη μία θέση που το μωρό θα ευχαριστηθεί το πρώτο του μπάνιο, είναι να το κρατάτε από τις μασχάλες του κι εκείνο να πλατσουρίζει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved