Παιδοδοντίατρος: Πότε πρέπει να γίνει η πρώτη επίσκεψη;

Ο παιδοδοντίατρος είναι απαραίτητος από το πρώτο κιόλας έτος ζωής του μωρού.

Παιδοδοντίατρος: Πότε πρέπει να γίνει η πρώτη επίσκεψη;

Η διατήρηση και η υγεία των νεογιλών δοντιών είναι πολύ σημαντική για να αποφευχθούν μελλοντικά επίπονες και μακροχρόνιες ορθοδοντικές και οδοντιατρικές θεραπείες για αυτό και το παιδί πρέπει να κάνει την πρώτη του επίσκεψη στο πρώτο έτος της ζωής του.

Ετσι, το παιδί θα μπορεί να μασάει πιο εύκολα τις τροφές, θα μιλάει πιο καθαρά, θα αναπτυχθούν σωστά οι γνάθοι αλλά θα έχει και ένα ωραίο χαμόγελο.

Η τερηδόνα, η ουλίτιδα κι άλλοι νόσοι, εμφανίζονται στο στόμα των παιδιών από τα πρώτα κιόλας δόντια και αυτά που μένουν αθεράπευτα ή χαλασμένα οδηγούν στο μέλλον σε σοβαρά οδοντιατρικά προβλήματα όπως η δημιουργία φλεγμονής, έντονος πόνος, δυσκολία στην συγκέντρωση και στον ύπνο.

Ωστόσο, για την οδοντιατρική φροντίδα του παιδιού πρέπει να επισκεφθείτε συγκεκριμένα παιδοδοντίατρο και όχι οδοντίατρο.

Ο παιδοδοντίατρος καθοδηγεί το παιδί στην πρόληψη προβλημάτων που δημιουργούνται στα δόντια, από την βρεφική ηλικία μέχρι την εφηβεία του.

Επιπλέον, όπως κάθε γιατρός, είναι εξειδικευμένος για τουλάχιστον τρία επιπλέον χρόνια σε ότι αφορά την οδοντική υγιεινή των παιδιών αλλά και τις ψυχολογικές τους διαφοροποιήσεις από τους ενήλικες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved