Πώς να επιλέξω τα πρώτα παπουτσάκια του μωρού μου;

Όσο μεγαλώνει το μωρό σας, μεγαλώνουν και τα ποδαράκια του. Εσείς ως μαμά, θα πρέπει να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα παπουτσάκια, ώστε τα ποδαράκια του μέσα σε αυτά, να είναι άνετα.

Πώς να επιλέξω τα πρώτα παπουτσάκια του μωρού μου;

Καταρχήν αυτό που πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι τα μωρά δεν χρειάζονται παπούτσια μέχρι να αρχίσουν να περπατούν. Καλύτερο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι να μένει το παιδί ξυπόλυτο, κάτι βέβαια που εξαρτάται κι από τον καιρό.

Τα μικρά νήπια, δε χρειάζονται κανονικά παπούτσια με σκληρή σόλα μέχρι να αρχίσουν να βαδίζουν άνετα για 6 εβδομάδες περίπου.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να μετρήσετε τα πόδια του παιδιού σας με ένα σωστό μέτρο. Αυτό που θα έχετε κατά νου, είναι ότι τα παπούτσια πρέπει να έχουν χώρο μπροστά για να πατούν καλά τα δάχτυλα, χωρίς όμως να είναι χαλαρά. Πρέπει να κρατούν τη φτέρνα στη θέση της και να εμποδίζουν το πόδι να γλιστρά προς τα εμπρός, κάνοντας κακό στα δάχτυλα.

Αυτό που πρέπει επίσης να προσέξετε είναι οι σόλες. Λυγίστε τις, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν καμία μορφή δυσκαμψίας. Οι λεπτές προστατευτικές σόλες είναι οι ιδανικότερες.

Τώρα, όσον αφορά στο υλικό από το οποίο φτιάχνονται τα παπουτσάκια, καλό είναι να επιλέξετε με δέρμα, βαμβάκι ή πανί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved