Συνταγή για μπισκότα οδοντοφυΐας για μωρά!

Τα μωράκια όταν βγάζουν δόντια πονάνε και συνήθως τους αγοράζουμε παιχνιδάκια σκληρά για να ανακουφίζονται από τον πόνο.

Συνταγή για μπισκότα οδοντοφυΐας για μωρά!

Εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε μόνες σας μπισκότα οδοντοφυΐας, πολύ σκληρά ώστε να τα δαγκώνουν, χωρίς να υπάρχει φόβος πνιγμού! Περνάμε ένα κορδονάκι για να τα δένουμε πάνω στο παιδί, όπως κάνουμε με την πιπίλα, για να μην πέφτουν κάτω!

ΥΛΙΚΑ:

• 1 φλ. αλεύρι
• 1 φλ. σκόνη φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ
• 3 κ.σ. λάδι
• παγωμένο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρινα γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (προτείνω ή δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι).
4. Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τα ψήνουμε για 10-12' ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved