Είναι βουλωμένη η μύτη του μωρού μου.Τι να κάνω για το βοηθήσω;

Μπορεί να πέρασε ο βαρύς χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αν έχετε μωρό, δεν κινδυνεύει να αρρωστήσει.

Είναι βουλωμένη η μύτη του μωρού μου.Τι να κάνω για το βοηθήσω;

Μην ξεχνάτε ότι την Άνοιξη, μαζί με τα λουλούδια, «ανθίζουν» κι οι αλλεργίες, ενώ η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας είναι μεγάλη. Έτσι αυτό έχει ως φυσικό επακόλουθο, το μωρό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε μικρόβια κι ιούς.

Αν λοιπόν βούλωσε η μύτη του, εμείς σας προτείνουμε μερικούς τρόπους ώστε να ανακουφιστεί από την συμφόρηση, που ειδικά σε αυτήν την ηλικία είναι πολύ ενοχλητική. Επειδή είναι πολύ μικρό δεν μπορεί να φυσήξει τη μυτούλα του κι είναι λογικό να κλαίει. Το κλάμα εξάλλου είναι ένας τρόπος επικοινωνίας του μαζί σας.

Καταρχήν οι ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού βοηθούν να ρευστοποιηθούν κάπως οι βλέννες. Αν σηκώσετε λίγο το κεφαλάκι του μπορείτε να το βοηθήσετε να αναπνέει ευκολότερα.

Ανάψτε προς το βράδυ λίγο το καλοριφέρ και τοποθετήστε πάνω του μία υγρή πετσέτα για να αυξήσετε με αυτόν τον τρόπο την υγρασία της ατμόσφαιρας. Εναλλακτικά αν δεν έχετε πετρέλαιο ή ατομική θέρμανση, γεμίστε το μπάνιο με ατμούς και καθίστε με το μωράκι σας για 15 λεπτά περίπου. Είναι ένας άμεσος τρόπος να καταπολεμήσετε την συμφόρηση. Φροντίστε επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας να πίνει πολλά υγρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved