Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το τάισμα του νεογέννητου μωρού μας! Ένας χρήσιμος οδηγός

Το μωράκι μας, γεννήθηκε επιτέλους! Όλα πήγαν καλά και τώρα το κρατάμε στην αγκαλιά μας!

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το τάισμα του νεογέννητου μωρού μας! Ένας χρήσιμος οδηγός

Ένα από τα μεγάλα άγχη της μανούλας είναι αν το μωράκι της θα καταφέρει να «πιάσει» στήθος. Να θηλάσει.

Η όλη διαδικασία χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και ήρεμες κινήσεις. Είναι γνωστό ότι όσο περισσότερο δικό μας γάλα μπορούμε να δώσουμε στο μωράκι μας τόσο το καλύτερο. Πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό; Εξάγοντας και αποθηκεύοντας το δικό μας γάλα. Πράγματι η εξαγωγή γάλακτος έχει φανεί σε πολλές από εμάς δύσκολη αλλά και άβολη διαδικασία.

Είναι αλήθεια ότι όσο πιο στρεσαρισμένες νιώθουμε τόσο λιγότερο γάλα θα μπορέσουμε να «βγάλουμε».

Η Philips AVENT, μελετώντας όλες αυτές τις λεπτομέρειες και με στόχο να κάνει τη ζωή της μαμάς και του μωρού πιο εύκολη, έριξε το βάρος της στο να δημιουργήσει προϊόντα που προσφέρουν την άνεση των προϊόντων του μαιευτηρίου ακόμα και στο σπίτι μας.

Θήλαστρα

Τα θήλαστρα της Philips AVENT έχουν εργονομικό σχεδιασμό για καλύτερο κράτημα και τοποθέτηση στο στήθος. Έχουν μαλακό μαξιλαράκι μασάζ για άνετη και απαλή προσομοίωση της ροής του γάλακτος ενώ ταυτόχρονα τοποθετούνται σε άνετη και χαλαρή θέση έτσι ώστε να μας εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή ροή γάλακτος.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ Ή ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ;
Η επιλογή του αν το θήλαστρο θα είναι ηλεκτρικό ή χειροκίνητο είναι καθαρά δική προσωπική επιλογή. Εμείς σας παραθέτουμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε. Το σημαντικό είναι πως όποιο θήλαστρο της AVENT και να επιλέξουμε τελικά, υπάρχει πλήρης συμβατότητα με άλλα προϊόντα της AVENT.

Μονό ηλεκτρικό θήλαστρο (125ml)
Φορητό θήλαστρο χειρός με 3 ρυθμίσεις άντλησης.
Λειτουργεί με μπαταρία ή ηλεκτρικό ρεύμα.
• Εύκολος χειρισμός με το πάτημα ενός κουμπιού.
• Άνετη θέση άντλησης, χωρίς να σας αναγκάζει να
σκύβετε μπροστά.
• Μαλακό μαξιλαράκι για μασάζ, με ζεστή αίσθηση
στο δέρμα
• Περιλαμβάνει natural μπιμπερό και θηλή ταΐσματος,
για φυσικό θηλασμό
• Ελαφρύς σχεδιασμός και εύκολη συναρμολόγηση,
εύκολος καθαρισμός

Χειροκίνητο θήλαστρο με δοχείο
φύλαξης γάλακτος (125ml)
Εξάγεται απευθείας μέσα στο μπιμπερό και στην συνέχεια
μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την θηλή ταΐσματος της
Philips AVENT.
• Πιο άνετη θέση άντλησης, χωρίς να σας αναγκάζει
να σκύβετε μπροστά.
• Μαλακό μαξιλαράκι για μασάζ, με ζεστή αίσθηση στο δέρμα
• Φυσικό μπουκάλι και θηλή ταΐσματος για φυσικό θηλασμό
• Ελαφρύς σχεδιασμός, και εύκολη συναρμολόγηση

Τι κάνω το γάλα που έβγαλα;
Όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να βγάλουμε ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για το μωράκι μας. Τώρα τι κάνουμε;

Η Philips AVENT μας προσφέρει μία γκάμα επιλογών ώστε να επιλέξουμε:
- Δοχείο διατήρησης θερμοκρασίας - Θερμός για μπιμπερό
Είναι εύκολο, ασφαλές και αποτελεσματικό! Ζεσταίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Περιλαμβάνει: προστατευτικό καπάκι, εύκολο καπάκι έκχυσης, ζεσταίνει πολλαπλές τροφές, έχει οδηγό θέρμανσης για μπιμπερό, εξασφαλίζει γρήγορο ζέσταμα μέσα σε 2.5 λεπτά.
- Δοχεία φύλαξης γάλακτος
Περιέχει 10 προ-αποστειρωμένα κύπελλα φύλαξης γάλακτος (180ml), 10 καπάκια φύλαξης γάλακτος, 2 προσαρμογές κυπέλλου φύλαξης γάλακτος.

Μερικά από τα ταΐσματα του μωρού μας ειδικά εάν επιστρέψουμε γρήγορα στη δουλειά μας, μπορεί να χρειαστεί να το κάνει κάποιος άλλος για εμάς! Έτσι, ιδανική λύση, είναι το σετ έναρξης Natural για νεογέννητα.
Είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να ξεκινήσουμε το τάισμα του μωρού μας με μπιμπερό και το σετ περιλαμβάνει ό,τι χρειαζόμαστε, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ενισχυμένο σύστημα προστασίας από τους κολικούς.
Τι περιλαμβάνει;
• 2 μπιμπερό Philips AVENT (125ml) με θηλή κατάλληλη
για νεογέννητα
• 2 μπιμπερό Philips AVENT (260ml) με θηλή κατάλληλη
για νεογέννητα
• 1 πιπίλα για 0-6 μηνών
• 1 βουρτσάκι για μπιμπερό και θηλή
• Συμβατό και με άλλα προϊόντα της Philips AVENT

«Γάλα έχω αλλά με το στήθος μου τι θα κάνω; Πως θα το περιποιηθώ;»
Για κάθε μία από εμάς η διαδικασία του θηλασμού διαφορετική αλλά και μοναδική. Η Philips AVENT, διαθέτει μία σειρά από αξεσουάρ τα οποία θα μπορέσουν να μας λύσουν το εκάστοτε «πρόβλημα»!

Επιθέματα στήθους, τα απαραίτητα!
Χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα ημέρας και της νύχτας. Δε υπάρχει περίπτωση μανούλα που έχει γάλα να μη τα χρειαστεί!
Τα της ημέρας είναι πολύ λεπτά με στρογγυλεμένο σχήμα σχεδιασμένο να παραμένει αόρατο κάτω από τα ρούχα και με αυτοκόλλητη ταινία που κρατά τα επιθέματα στη θέση τους. Είναι εξαιρετικά στεγνά, με χρήση πολλών στρωμάτων για τέλεια απορροφητικότητα. Με μοναδικούς διαύλους υγρασίας και μονόδρομο φράγμα, που παγιδεύει την υγρασία στο εσωτερικό του επιθέματος. Ταυτόχρονα έχουν εξαιρετικά μαλακή αίσθηση με μεταξένια, μαλακή επιφάνεια και φυσικά υλικά που αναπνέουν ενώ είναι δερματολογικά ελεγμένα. Επιπλέον είναι συσκευασμένα ατομικά για πρόσθετη υγιεινή!

Τα επιθέματα στήθους νυκτός είναι σαφώς πιο ενισχυμένα! Έτσι αναλυτικά τα επιθέματα που θα βάλουμε στο στήθος μας την νύχτα, έχουν πιο πλατύ σχήμα, για έξτρα προστασία όταν είμαστε ξαπλωμένες. Έχουν στρογγυλή ασφάλεια διαρροής με παχύτερο πυρήνα για να μας διατηρεί στεγνή για περισσότερη ώρα. Τα επιθέματα νύχτας είναι εξαιρετικά στεγνά, με χρήση πολλών στρωμάτων για τέλεια απορροφητικότητα. Με μοναδικούς διαύλους υγρασίας καιμονόδρομο φράγμα, που παγιδεύει την υγρασία στο
εσωτερικό του επιθέματος. Διαθέτουν και αυτά εξαιρετικά μαλακή αίσθηση με μεταξένια, μαλακή επιφάνεια και φυσικά υλικά που αναπνέουν είναι δερματολογικά ελεγμένα ενώ επίσης έχουν ατομική συσκευασία για πρόσθετη υγιεινή.

«Μπορώ να τα έχω όλα σε ένα, ειδικά για τις πρώτες ημέρες;»
Μα φυσικά! Σκοπός είναι όλες εμείς οι μανούλες να νιώσουμε πιο άνετα και να διευκολυνθούμε! Έτσι η Philips AVENT, έχει προβλέψει αυτό το πρώτο στάδιο και έχει δημιουργήσει ένα σετ που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για την φροντίδα του στήθους τις πρώτες ημέρες.

Μέσα στη βολική θήκη θα βρείτε: 12 επιθέματα μέρας, 6 επιθέματα νύχτας, 2 θερμομονωτικά επιθέματα, 1 ενυδατική κρέμα θηλής, 1 clip στηθόδεσμου, 1 ημερολόγιο ταΐσματος.

«Το παιδί μου θέλει να θηλάσει, εγώ έχω γάλα, αλλά οι θηλές μου είναι πληγωμένες. Τι να κάνω;»
Δε είναι σπάνιο οι θηλές μας κατά τη διάρκεια του θηλασμού, να πονούν ή ακόμα και να έχουν τραυματιστεί. Αφού συμβουλευτούμε το γιατρό μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προστατευτικά θηλών.
Τα προστατευτικά θηλών της AVENT είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά λεπτή, μαλακή, άοσμη, άγευστη σιλικόνη, προστατεύουν τις θηλές που πονούν ή έχουν τραυματιστεί κατά το θηλασμό. Έχουν σχήμα πεταλούδας, για να επιτρέπουν μεγαλύτερη επαφή του μωρού με το στήθος σας. Το μωρό εξακολουθεί να νιώθει και να μυρίζει το δέρμα σας και συνεχίζει να διεγείρει την παραγωγή γάλακτος καθώς θηλάζει, επιστρέφοντας εύκολαστο μαστό όταν οι θηλές θεραπευτούν. Διατίθενται σε δύο μεγέθη, μικρό και κανονικό και περιέχει 2 προστατευτικά θηλών.

«Πώς μπορώ θα επαναφέρω τις θηλές μου;»
Οι επίπεδες ή ανεστραμμένες θηλές μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα για γυναίκες που επιθυμούν να θηλάσουν καθώς τα μωρά δυσκολεύονται να πιπιλίσουν τη θηλή. Το Niplette ΤΜ είναι μια απλή και μόνιμη θεραπεία για επίπεδες ή ανεστραμμένες θηλές. Εφευρέθηκε από έναν πρωτοπόρο Βρετανό πλαστικό χειρούργο. Μέσα από απαλές αναρροφήσεις, το Νiplette TM τραβάει τη θηλή προς τα έξω σε ένα μικρό πλαστικό κύπελλο. Μετά από συνεχή εφαρμογή μερικών εβδομάδων, η θηλή θα παραμείνει φυσιολογική για πάντα.
«Θέλω να προμηθευτώ μπιμπερό για παν ενδεχόμενο. Τι επιλογές έχω;»

Αν και το ιδανικότερο είναι ο φυσικός θηλασμός πολλές φορές χρειάζεται να δώσουμε στο μωράκι μας μέρος ή και όλο το γάλα μέσω μπιμπερό. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βασιστείτε στη βραβευμένη σειρά προϊόντων ταΐσματος της Philips AVENT. Κλινικές μελέτες δείχνουν ότι το μπιμπερό της Philips AVENT μειώνει σημαντικά τους κολικούς και την ανησυχία. Πώς; Σχεδιάστηκε με μία μοναδική λεπτομέρεια! Το περίβλημα στη θηλή στο σχεδιασμό των μπιμπερό της Philips AVENT κάμπτεται ώστε να αφήνει τον αέρα να περνά μέσα στο μπιμπερό και όχι στην κοιλίτσα του μωρού σας.
Διατίθεντο σε γυάλινο (μικρό και μεγάλο μέγεθος) αλλά και σε πλαστικό (μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος).

«Πως επιλέγω την κατάλληλη θηλή για το μωρό μου;»
Να θυμάστε ότι οι ενδείξεις για την ηλικία είναι κατά προσέγγιση, αφού τα μωρά αναπτύσσονται με διαφορετική ταχύτητα το καθένα. Θα καταλάβετεπότε το μωρό σας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ροή, επειδή θα ρουφάει πιο έντονα από πριν για να πιει γάλα γρηγορότερα. Ενδέχεται επίσης να υπάρξουν σημάδια κόπωσης ή αγανάκτησης κατά το τάισμα. Οι συσκευασίες των θηλών Airflex της Philips AVENT έχουν χρωματιστό κωδικό, για να σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη ροή για το μωρό σας.

Να μη ξεχάσω!
Είναι απαραίτητο το βουρτσάκι καθαρισμού για το μπιμπερό και τη θηλή. Πρόκειται για μία ειδική καμπυλόγραμμη κεφαλή και ειδικές προεξοχές στην άκρητης λαβής, που της επιτρέπουν να φτάνει σε κάθε γωνιά κάθε είδους μπιμπερό, θηλής και γενικά εξαρτήματος για να καθαρίζει σε βάθος.

Μάθετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/PhilipsAventGreece

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved