Αποστείρωση μπιμπερό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μία νέα μαμά που κρατάει στην αγκαλιά της το νεογέννητο μωρό της, έχει πολλά πράγματα στο κεφάλι της.

Αποστείρωση μπιμπερό: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το άγχος είναι μεγάλο, αφού έρχεται αντιμέτωπη με αρκετές πρωτόγνωρες καταστάσεις. Μία από αυτές είναι και το τάισμα του μωρού με το μπιμπερό. Για την ακρίβεια οι τρόποι που αποστειρώνεται!

Καταρχήν αυτό που συμβουλεύουν οι παιδίατροι είναι η αποστείρωση να γίνεται μέχρι να γίνει το παιδί 6-7μηνών. Κι αυτό, διότι, αρχίζει σε εκείνη την ηλικία να τρώει στερεά τροφή.

Πώς γίνεται όμως η αποστείρωση; Υπάρχουν 4 μέθοδοι. Ο κλασικός με βρασμό των σκευών, ο δεύτερος με τη χρήση αποστειρωτών, η αποστείρωση στο φούρνο μικροκυμάτων κι η χημική αποστείρωση.

Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε προτού προβείτε σε έναν από τους παραπάνω τρόπους, είναι να πλύνετε με ζεστό νερό και καλή σαπουνάδα τα σκεύη, δηλαδή τα μπιμπερό, τις θηλές και τις πιπίλες. Αφού τα πλύνετε καλά και προσεχτικά, τα σκεύη σας είναι έτοιμα για αποστείρωση!

Αν επιλέξετε τον πρώτο τρόπο, τον κλασικό, γεμίστε μία κατσαρόλα με νερό και προσέξτε να καλύπτονται καλά τα σκεύη που θα τοποθετήσετε μέσα. Αφού την σκεπάσετε αφήστε τα να βράσουν για περίπου μισή ώρα.

Αν επιλέξετε τον δεύτερο τρόπο, με αποστειρωτή, θα ανατρέξετε στις οδηγίες χρήσης και θα τοποθετήσετε το μπιμπερό και τις θηλές στις ειδικές υποδοχές.

Ο τρίτος τρόπος είναι για όσες από εσάς έχετε μπιμπερό τα οποία μπαίνουν σε φούρνο μικροκυμάτων. Τοποθετείτε μέσα τα σκεύη και συνήθως τα αφήνετε για 10 λεπτά.

Ο χημικός αποστειρωτής τέλος, περιλαμβάνει ένα δοχείο αποστείρωσης, στο οποίο προσθέτετε κρύο νερό και μία ταμπλέτα ή υγρό αποστείρωσης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved